Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

25 november 2020, 17:58Aangepast 12 februari 2021, 11:11

Van 23 maart 2021 tot en met 6 april 2021 kun je weer subsidie aanvragen voor de demonstratie van klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport). Transportprojecten op het gebied van CO2-reductie, elektrisch vervoer, rijden op waterstof en de toepassing van biobrandstof komen in aanmerking.

Waarvoor biedt de regeling DKTI-transport subsidie?

DKTI-transport richt zich op transportoplossingen met een lage of geen CO2-uitstoot en thema’s als elektrisch rijden en varen, rijden op waterstof, biobrandstoffen in luchtvaart, scheepvaart en zwaar wegverkeer. Nieuw ten opzichte van 2019 is dat de regeling is uitgebreid met de nieuwe categorie ‘learning by using’. Het doel is om bedrijven die samen kennis willen opdoen om de inzetbaarheid van zero-emissie voertuigen verder te verhogen. De subsidie staat garant voor een deel van de kosten voor de experimentele ontwikkeling, de aanschaf van de voertuigen en de tank- en laadinfrastructuur.

De regeling ondersteunt demonstratieprojecten voor duurzaam vervoer waarvan de innovatie nog niet op de markt is, die een sterke businesscase hebben en levensvatbaar zijn. De subsidie is bedoeld voor ondernemingen, kennisinstellingen en niet-gouvernementele organisaties.

Wanneer kan ik subsidie aanvragen voor DKTI-transport in 2021?

De regeling DKTI-transport loopt van 2017 tot en met 2021 met verschillende openstellingen. De volgende openstelling is van 23 maart 2021 tot en met 6 april 2021.

De Rijksoverheid stelt jaarlijks het budget en de technologie- en innovatieopgaven vast. Aan de hand daarvan wordt er een tender opengesteld. Dat wil zeggen dat alle complete aanvragen binnen de openstellingsperiode worden behandeld, beoordeeld en gerangschikt.

Subsidie voor jouw project?

Subsidieadviseur Kathleen Bos heeft ervaring met aanvragen voor de DKTI, bijvoorbeeld bij een project over duurzame pakketbezorging van Dynteq. Kathleen helpt je graag met het optimaliseren van jouw subsidiekansen. Neem daarvoor vrijblijvend contact op via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan KathleenMijn subsidievraag