Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

28 januari 2020, 14:17Aangepast 28 januari 2020, 14:20

Mkb’ers in de innovatieve maakindustrie komen in aanmerking voor Europese subsidie. Het programma Manunet richt zich op kleine internationale samenwerkingsverbanden van mkb-bedrijven. De maximale subsidie voor Overijssel bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum subsidiebedrag tot € 100.000 per project. Projectvoorstellen indienen kan tot dinsdag 17 maart 2020.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor Manunet-subsidie?

  • Overijssel is de enige deelnemende regio in Nederland. Bedrijven moeten hier gevestigd zijn.
  • Naast Overijssel bestaan deelnemende landen en regio’s uit België (alleen Wallonië), Duitsland, Ierland, Israël, Luxemburg, Nederland (alleen Overijssel), Noorwegen, Roemenië, Rusland, Spanje (alleen bepaalde regio’s) en Turkije.
  • Projecten moeten passen binnen de topics van Manunet en het Boost Smart Industry Netwerk.
  • De minimale samenwerking is twee mkb-bedrijven uit twee verschillende deelnemende landen/regio’s. De focus ligt op kleine consortia waarbij een maximum van vier tot vijf deelnemers wordt benoemd.
  • Deelname van grootbedrijf en/of kennisinstelling is in veel regio’s toegestaan.
  • De maximale subsidie voor Overijssel bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot maximaal € 100.000 subsidie per project.
  • De gemiddelde projectgrootte is circa € 400.000 tot € 800.000.
  • De subsidieregeling is een tender met twee stadia.
  • De deadline van het eerste stadium is dinsdag 17 maart 2020 12:00 uur.

Wat zijn de te volgen stappen?

Een projectvoorstel bestaat in eerste instantie uit het indienen van een zogenaamde 10-pager voor 17 maart. Bij goedkeuring voor het tweede stadium bestaat een full proposal uit ongeveer 30 pagina’s.

De regeling focust zich op hoogwaardige innovatieprojecten, die dicht tegen de markt aanzitten. Projecten mogen niet starten voor goedkeuring, die richting eind van het jaar wordt verwacht.

Manunet-subsidie aanvragen?

Subvention helpt je graag bij het indienen van een aanvraag. Samen met OostNL hebben we contacten met de internationale partners en kunnen desgewenst een partnersearch uitvoeren. Het is belangrijk dat we vroegtijdig met alle betrokken partijen in contact komen en bij interesse zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Als je een geschikt project denkt hebt of benieuwd bent of jouw project in aanmerking komt voor subsidie, neem dan contact op met Kathleen Bos, subsidiespecialist op gebied van innovatie bij Subvention. Dat kan via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kathleen

Ook interessant