Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

11 november 2021, 15:48Aangepast 12 juli 2022, 13:11

Voor de transitieplannen is een breder palet aan technieken nodig die op dit moment niet via huidige subsidieregelingen worden ondersteund. De financiële ondersteuning voor de opschaling en implementatie van nieuwe technologieën kan voor de klimaatopgave van de industrie beter worden ingericht. Vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is daarom het signaal gekomen dat er aan een nieuwe subsidieregeling voor de industrie wordt gewerkt: de Nationale Investeringsregeling Klimaatprojecten Industrie (NIKI)

Doel van de subsidieregeling NIKI

De regeling NIKI heeft als doel industriële technieken uit de transitieplannen beter te ondersteunen. Denk hierbij aan grote complexe doorbraaktechnologieën voor bijvoorbeeld groene kunstmest, kunststof of staal (slechts enkele voorbeelden). De NIKI kan gezien worden als een nationale variant van het EU Innovation Fund, maar waarbij de NIKI een stuk toegankelijker zal zijn voor Nederlandse ondernemers.

Inhoud van de NIKI

De NIKI wordt een open en flexibele regeling, waar bestaande bedrijven maar ook nieuwe of groeiende mkb-ondernemingen gebruik van kunnen maken. Echter is de exacte inhoud van de subsidieregeling nog niet bekend. Het is aan een volgend kabinet om hier een besluit over te nemen.

Wat kan de NIKI voor jouw betekenen?

Zodra meer informatie bekend is over de uitvoering van de NIKI, laten wij dat weten op deze pagina. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief om up to date te blijven over de subsidiemogelijkheden van de NIKI. Nu al vragen? Neem dan contact op met onze subsidieadviseurs Industrie Maarten Wassing via 06 – 14 22 61 83, Niek Gillis via 06 – 29 73 68 29 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Maarten

Ook interessant