Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

8 oktober 2020, 11:44Aangepast 23 oktober 2020, 08:17

Tot en met 1 december 2020 is de Subsidie Energiebesparing Overijssel weer opengesteld. Het budget voor deze tender is € 1.000.000. De subsidie bedraagt maximaal 30% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 200.000 per aanvraag.

Waar kan ik subsidie voor aanvragen?

De subsidie is aan te vragen voor de volgende activiteiten:

  1. Voor investeringen in technische voorzieningen voor energiebesparing in of bij gebouwen. Goedgekeurde investeringen binnen de Energielijst (EIA 2020) onder de categorieën A (gebouw) komen in aanmerking.
  2. Voor investeringen in technische voorzieningen voor energiebesparing in bestaande of nieuwe bedrijfsprocessen. Goedgekeurde investeringen binnen de Energielijst (EIA 2020) onder de categorieën B (processen) komen in aanmerking.

De subsidiabele kosten zijn de aanschafkosten van de technische voorziening(en) en de loonkosten voor installatie. Zonne-energie komt vanaf 2020 niet meer in aanmerking.

Deze regeling was eerder bekend onder de naam Subsidie Hernieuwbare energie en energiebesparing Overijssel. De wijziging houdt vooral in dat technieken voor hernieuwbare energieproductie niet meer in aanmerking komen voor subsidie, zie de belangrijkste voorwaarden voor subsidie rechts.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die deze regeling jouw bedrijf kan bieden? Of heb je hulp nodig bij het opzetten van een projectplan, onderbouwing van energieverbruik of de aanvraag van de nodige vergunningen? Onze adviseurs helpen jou hier graag mee. Neem daarvoor contact op met Niek Gillis via 038 – 853 13 85 (Zwolle) of Jasper Hiddinga via 053 – 434 85 12 (Enschede). Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van ons contactformulier.

De belangrijkste voorwaarden van de Subsidie Energiebesparing Overijssel

  • De investeringsactiviteiten mogen nog niet zijn gestart.
  • De energiebesparing vindt plaats in Overijssel.
  • De investeringen hebben een terugverdientijd van vijf jaar of meer.
  • Een aantal categorieën is uitgesloten: Hernieuwbare energie (energie uit zon, wind, water, bodem of biomassa), woningen, de aanschaf van bepaalde voertuigen, ledverlichting, HR-ketels en wettelijk vereiste voorzieningen.

De subsidieregeling is een tender waarbij alle volledig ingediende aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. De aanvragen met de hoogste scores worden beschikt totdat het subsidieplafond bereikt is.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Niek

Ook interessant