Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

12 januari 2021, 16:50Aangepast 20 januari 2021, 16:05

De overheid streeft een volledig circulaire economie na in 2050. Om dit aan te jagen, ondersteunt de subsidie Circulaire ketenprojecten mkb-ondernemers die samenwerken. Het ontwerpen van circulaire producten of diensten, of ontwikkelen van een circulair proces of businessmodel, kan rekenen op subsidie. Een aanvraag indienen kan vanaf 1 april 2021. Het subsidiepercentage is tot wel 50% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot € 120.000 per project.

Waar kan ik subsidie voor aanvragen?

Subsidiabel zijn activiteiten die vallen onder experimentele ontwikkeling of gaan om proces- en organisatie-innovatie. Daarbij moet een product- of materiaalketen centraal staan.

De subsidie Circulaire ketenprojecten is erop gericht om op de markt verhandelbare of toepasbare producten, processen, diensten of businessmodellen te realiseren. Grondstoffenbesparing en reductie van CO2-uitstoot zijn daarbij, naast blijvende samenwerking, de belangrijkste doelen.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

  • Er is een externe procesbegeleider ingehuurd.
  • Het samenwerkingsverband bestaat uit minimaal drie en maximaal zes mkb-ondernemers. Deze ondernemers hebben in elk geval drie verschillende rollen in een product- of materiaalketen en zijn niet met elkaar in een groep verbonden. Als groot bedrijf mag je ook meedoen, maar kun je geen subsidie aanvragen.
  • De looptijd is maximaal twee jaar.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten. Het gaat hier om de eigen kosten en de kosten om een procesbegeleider in te huren. De subsidie is maximaal € 20.000 per mkb-ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband. In een circulair samenwerkingsverband werken minimaal drie en maximaal zes ondernemers samen. De maximale subsidie per project is dus € 120.000.

Voor 2021 is het totale subsidiebedrag € 4.500.000 beschikbaar.

Hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld?

De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 april tot 30 september 2021.

Waarom Circulaire ketenprojecten?

De overheid wil met deze subsidie het opzetten van circulaire ketenproject stimuleren en een volledige circulaire economie dichterbij brengen. Bij toepassing leiden ze tot grondstoffenbesparing en afname van CO2-uitstoot. De subsidie is bedoeld om initiatieven te stimuleren die met name gericht zijn op verwerken en hergebruik van materialen dan wel terugwinnen van materialen.

Subsidie aanvragen?

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw project? Neem dan contact op met Maarten Wassing via 038 – 853 13 85 of Kathleen Bos via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Onze adviseurs zijn benieuwd naar jouw ambities en denken graag met je mee.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Maarten

Ook interessant