Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

23 mei 2022, 13:00Aangepast 14 juli 2023, 09:12

Ga je samen met minimaal één andere mkb’er voor eigen rekening en risico een nieuw product, productieproces of dienst ontwikkelen of vernieuwen? Dan kun je subsidie aanvragen voor een R&D-samenwerkingsproject.

De openstelling van de regeling voor R&D-samenwerkingsprojecten loopt van 1 juni 2022 tot 13 september 2022. Deze regeling is een tender. Dat wil zeggen dat alle ingediende aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. De beste aanvragen ontvangen subsidie.

Hoe ziet de MIT R&D-samenwerkingsprojecten 2022 eruit?

R&D doe je zelden alleen. Vaak werk je samen om een (IT-)innovatie succesvol te maken. De MIT R&D-samenwerkingsprojecten zet in op mkb’ers die samen industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling uitvoeren. Projecten gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van een product, productieproces of dienst, komen in aanmerking.

Als je nog een partij zoekt voor een samenwerking, dan kunnen wij je verder helpen. We hebben in verschillende disciplines klanten waarmee je wellicht samen aanspraak kunt maken op een subsidie.

Waar staat de afkorting MIT voor?

MIT staat voor Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren. De MIT stimuleert met verschillende regelingen innovatie in het mkb. De bekendste zijn Haalbaarheidsprojecten, Kennisvouchers en R&D-samenwerkingsprojecten.

Het doel van deze regelingen is om het mkb aan te laten sluiten bij één of meer maatschappelijke thema’s (Kennis Innovatie Agenda’s).

Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden voor de MIT kennisvouchers en MIT Haalbaarheidsprojecten voor 2022.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor subsidie?

 • Het gaat om een samenwerking van twee of meer onafhankelijke mkb-ondernemingen in een innovatieproject, wat resulteert in een nieuw product en/of programmatuur voor de Nederlandse markt.
 • De samenwerkingspartner(s) hoeven niet uit dezelfde provincie te komen. Zij kunnen ook gevestigd zijn in verschillende provincies.
 • De mkb-ondernemers vragen de subsidie aan in de provincie waar meer dan 50% van de subsidiabele kosten worden gemaakt.
 • Het project is op moment van aanvragen nog niet gestart.
 • De subsidie mag gecombineerd worden met fiscale regelingen, een project met de WBSO-subsidie kan dus ook een MIT-project zijn.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

 • Samenwerkingsprojecten kunnen een subsidie van 35% op de subsidiabele kosten (ook loonkosten) krijgen met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 350.000.
  • Als de subsidie voor het MIT-R&D-samenwerkingsproject € 200.000 of minder is, dan is de subsidie per mkb-ondernemer minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000.
  • Als de subsidie voor het MIT-R&D-samenwerkingsproject meer dan € 200.000 is, dan is de subsidie per mkb-ondernemer minimaal € 25.000 en maximaal € 175.000
 • Alleen de kosten gemaakt door de mkb-ondernemers zijn subsidiabel. Het samenwerkingsproject mag maximaal twee jaar duren.
 • Een individuele mkb-ondernemer kan wel vaker dan één keer subsidie ontvangen, als deze deelneemt aan verschillende MIT-R&D samenwerkingsprojecten.

MIT-subsidie aanvragen?

Ben je bezig met een ontwikkelingstraject of heb je een vraag liggen maar weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor subsidie? Subvention doet elk jaar veel subsidieaanvragen voor verschillende MIT-regelingen en helpt je daar graag mee. Neem vrijblijvend contact op met Kaj Kruize via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant