Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

10 juni 2024, 15:54Aangepast 11 juni 2024, 09:19

Ben jij een mkb’er binnen de maakindustrie in het Nederlands-Duitse grensgebied? En ga je innovatieve digitale technologie inzetten in productieprocessen? Dan is het kleinprojectenfonds INDUSTR_ I4.0 iets voor jou!

In totaal is er € 10 miljoen beschikbaar. INDUSTR_I4.0 loopt van 2024 tot en met 2027 en wordt ondersteund door het Interreg VI programma Duitsland-Nederland.

Voor wie is de INDUSTR_I4.0?

De INDUSTR. 4.0 subsidie richt zich op mkb-ondernemingen in de Nederlands-Duitse grensregio die willen inzetten op digitale technologieën zoals het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Het doel is om de efficiëntie te verhogen en een flexibele productie-infrastructuur te creëren. De focus bij deze projecten moet liggen bij het bredere mkb-publiek in plaats van koploper te zijn op een specifiek gebied. 

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

Via deze regeling word je ten eerste financieel en praktisch ondersteund bij het vinden van een geschikte technologische partner in Duitsland (Verkenning samenwerking Nederland-Duitsland). Er zijn twee projecten mogelijk bij deze regeling:

  • Een innovatieproject tot maximaal € 100.000
  • Een haalbaarheidsstudie tot € 20.000.  

Je kunt tot € 10.000 subsidie krijgen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Tenslotte is er tot € 50.000 beschikbaar voor het samenwerkingsproject zelf, onder de voorwaarde dat het innovatief is en helpt bij de adoptie en implementatie van nieuwe digitale technieken. 50% van de kosten zijn subsidiabel.

Meer weten?

Ben jij bezig met een innovatief project en ben je benieuwd of jouw project in aanmerking komt voor INDUSTR. I4.0? Subvention doet elk jaar veel aanvragen voor verschillende IT-regelingen en helpt je daar graag mee. Neem vrijblijvend contact op met Kaj Kruize of Cees Hesp via 053 – 434 12 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Hanno

Ook interessant