Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

26 september 2022, 09:28Aangepast 28 april 2023, 13:32

Op Prinsjesdag is de miljoenennota en verdeling van overheidsgelden voor 2023 kenbaar gemaakt. De koning noemde in de troonrede wederom het belang van digitalisering. Maar ook het gevaar van desinformatie, digitale aanvallen of het uitsluiten bepaalde groepen.

Het kabinet richt zich onder andere met subsidieregelingen voor een veilige, inclusieve en kansrijke digitale samenleving. Wat betekent dit voor jou? We zetten de belangrijkste subsidiekansen op IT-gebied voor 2023 op een rij.

WBSO blijft hetzelfde

Belangrijkste regeling die hierin benoemd is, is de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Er veranderd niets ten opzichte van 2022. De percentages blijven gelijk en de omschrijving van de definitie voor ‘programmatuurontwikkeling’ blijft ongewijzigd. Daarnaast werd vermeld dat er in 2021 een totaal van 7,8 miljard aan WBSO subsidie is aangevraagd, een nieuw record. Dit betekent dat er nog veel kansen liggen voor bedrijven om gebruik te maken van deze regeling.

Tarief eerste schijf (tot € 350.000)                                           32%
Tarief eerste schijf voor starters (tot € 350.000)                   40%
Tarief tweede schijf (vanaf € 350.00)                                      16%

Overschrijding WBSO-budget

De raming van de WBSO laat een tekort van € 13 miljoen euro zien voor 2023. Dat heeft geen invloed op de percentages in 2023 maar kan er wel voor zorgen dat de percentage voor de afdrachtvermindering omlaag gaat voor 2024.

WBSO is doeltreffend en doelmatig

Evaluaties van de (fiscale) subsidieregelingen laten zien dat onder andere de WBSO doeltreffend en doelmatig is. In 2024 wordt de WBSO weer uitgebreid geëvalueerd. Wij zien de WBSO de komende jaren niet uit het subsidielandschap verdwijnen.

Welke subsidiekansen zijn er nog meer voor IT?

Naast de WBSO regeling hebben wij ook nog een aantal andere subsidiemogelijkheden voor IT in 2023:

Gedurende dit jaar worden nieuwe regelingen bekend. Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Meer weten?

Heb jij een digitalisering, innovatie of investeringsproject op de agenda staan en ben je benieuwd of jouw project in aanmerking komt voor één van de bovenstaande of mogelijk voor andere subsidieregelingen? Subvention doet elk jaar veel subsidieaanvragen voor verschillende IT regelingen en helpt je daar graag mee. Neem vrijblijvend contact op met Kaj Kruize via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant