Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

4 april 2022, 11:44Aangepast 14 april 2022, 15:19

Het Kantorencongres 2022

Het Kantorencongres 2022 is een evenement van Vastgoedjournaal. Het congres vindt plaats op 12 mei 2022 van 12.00 tot 17.00 uur.
Verschillende sprekers vullen deze interessante middag. Subvention heeft spreekruimte gekregen omdat subsidies een belangrijk en actueel onderwerp is voor de kantorenmarkt. Zie ook de context hieronder die Vastgoedjournaal heeft geschept.

Subsidieadviseur Jasper van Benthem benadrukt tijdens zijn sessie tijdens het Kantorencongres de volgende punten:

  • Subsidiemogelijkheden verduurzaming kantoren in relatie tot Label C verplichting
  • Subsidie voor kantoren met BREEAM / GPR
  • Groenfinanciering voor kantoren

Kantorencongres bezoeken?

Ben je benieuwd naar het hele programma? Wil je het Kantorencongres bezoeken? Ga naar de website van Vastgoedjournaal.

Kantorencongres 2022: de context

Volgens de analisten van de Rabobank maakt de kantorenmarkt zich op voor een nieuwe fase. De zorgen over de onderkant van de markt nemen toe, maar beleggers krijgen toch weer oog voor kantoren, ook als die niet op de allerbeste plek liggen, mits daar waarde aan kan worden toegevoegd. Bedrijven gaan talent mislopen als ze hun werkplekken niet verbeteren en aanpassen aan het hybride werken, waarschuwt JLL.

Niet alleen moeten kantooreigenaren en ontwikkelaars rekening houden met deze trends, maar ook met strenge wetgeving. Zoals de verplichting per 1 januari 2023 om minimaal energielabel-C voor commercieel vastgoed. Een groot deel van het kantorenareaal is echter nog niet zover.

Van alle kantoorruimte die bedrijven in Nederland huren, staat 6% ongemerkt leeg. Het gaat om 3,3 miljoen vierkante meter aan onbenutte oppervlakte. Deze verborgen leegstand komt niet terug in de officiële leegstandscijfers, terwijl deze ruimte gebruikt zou kunnen worden voor andere functies zoals wonen. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers. Als bedrijven massaal afscheid nemen van deze overtollige vierkante meters en vastgoedeigenaren deze ruimte in de verhuur zetten, neemt de leegstand toe tot 7,6 miljoen vierkante meter. Dat is ruim 13% van de hele voorraad kantoren in het land. Maar gaat het zo ver komen?

De koplopers zien dat technologie het onderscheidend vermogen is en spelen daar inmiddels flink op in.

Vragen of contact

Heb je een vraag over dit evenement of ben je gewoon benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw project of bedrijf?

Neem contact op met Jasper van Benthem via:

Of stel je subsidievraag via 053 – 434 85 12 of ons contactformulier.

Ook interessant

Meer weten over onderwerpen die tijdens het Kantorencongres aan bod komen?

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Jasper

Ook interessant