Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

 

Martijn Drent (40 jaar) is subsidieadviseur bij team Agrarisch. Hij is inmiddels een jaar werkzaam bij Subvention. Martijn is zelf boerenzoon van een melkveehouder en is altijd al in de agrarische sector werkzaam geweest. Bij Subvention zit hij met een andere pet op bij de boer aan tafel dan bij zijn vorige werk. Benieuwd naar zijn uitdagingen in het werk als subsidieadviseur? Lees dan verder!

Hoe ben jij bij Subvention terechtgekomen?

De vacature van Subvention sprak mij aan, dus toen heb ik gesolliciteerd. Van beide kanten klikte het, en zodoende ben ik in 2021 bij Subvention gekomen.

Hiervoor was ik 14 jaar werkzaam in de verkoop, waarvan 12 jaar in de landbouwmechanisatie. Ik ben altijd werkzaam geweest in de agrarische sector met de verkoop van trekkers en machines, maar als subsidieadviseur zit ik met een hele andere pet op bij de boer aan tafel. Dan praten we over hun ambities en investeringen en hoe subsidies daaraan kunnen bijdragen…

“Ik ben altijd werkzaam geweest in de agrarische sector met de verkoop van trekkers en machines, maar als subsidieadviseur zit ik met een hele andere pet op bij de boer aan tafel.”

 

Wat is jouw specialisatie binnen de agrarische sector?

Ik ben zelf geboren als boerenzoon van een melkveehouder dus daar heb ik net iets meer verstand van. Daarnaast heb ik jarenlang in de akkerbouw gezeten. Dus akkerbouw, mechanisatie en veehouderij zijn mijn specialisaties.

“Ik ben zelf geboren als boerenzoon van een melkveehouder dus daar heb ik net iets meer verstand van.”

In principe doe ik de subsidies voor alle sectoren binnen de landbouw, van groot tot klein. Zowel voor varkensstallen, koeienstallen als pluimveestallen. We doen naast de subsidies voor stallen ook subsidies voor onder andere machines, gebouwen en bewaarplaatsen. Ik vorm samen met Marco en Wilco team Agrarisch.

Wat houdt jouw functie precies in? Wat doe je zoal op een dag?

Eigenlijk is de functie heel breed. De ene keer bezoek ik een melkveebedrijf voor een nieuwe duurzame stal. De andere keer adviseer ik een akkerbouwer waar een nieuwe spuitmachine aan moet voldoen om binnen de subsidieregeling te kunnen vallen. Wij werken vervolgens zelf de aanvraag uit en dienen deze in. Eigenlijk sturen wij het hele traject aan, van plan tot aan beschikking of betaling.

“De ene keer bezoek ik een melkveebedrijf voor een nieuwe duurzame stal, de andere keer adviseer ik een akkerbouwer waar een nieuwe spuitmachine aan moet voldoen om binnen de subsidieregeling te kunnen vallen.”

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor je werk?

Je moet enig verstand van zaken hebben binnen de sector, maar ook een sociaal karakter is fijn, aangezien je dagelijks met verschillende mensen te maken hebt. Je hebt contact met meerdere klanten en relaties, waaronder leveranciers, adviesbureaus, architectenbureaus en bouwbedrijven. Dus een open karakter en het leuk vinden om samen te werken met anderen is wel handig.

“Je moet enig verstand van zaken hebben binnen de sector, maar ook een sociaal karakter is fijn, aangezien je dagelijks met verschillende mensen te maken hebt.”

 

Hoe onderhoud je zelf de kennis van de agrarische sector?

Vanuit mijn vorige werk heb ik een stuk ervaring meegenomen. Daarnaast onderhoud ik het door vakliteratuur in de gaten te houden via vakbladen en websites. En door op agrarische beurzen te staan en ze te bezoeken, zowel nationaal als internationaal. Hierdoor zien we de noviteiten met eigen ogen en blijven we op de hoogte van alle ontwikkelen. Je moet zelf eigenlijk altijd iets meer kennis hebben dan de klant.

Hoe ervaar je het werken bij Subvention?

Leuk! Het is uitdagend en afwisselend. Je komt van alles tegen, zowel bij producten of investeringen van klanten als bij subsidieaanvragen. Je probeert met de klant mee te denken hoe een investering duurzaam wordt en welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Bij Subvention hebben we leuke collega’s en een gezellige werksfeer. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook voldoende ruimte voor ontspanning en het vieren van successen. Zo hebben we met Subvention ook drie dagen een trip naar Brussel gemaakt. Ik zit zelf in de personeelsvereniging waarin we twee keer per jaar een uitje organiseren, dat vind ik ook hartstikke leuk.

Je wordt daarnaast echt gestimuleerd om studies, trainingen of cursussen te volgen. Daar is ook per persoon een groot jaarlijks budget voor. Dus het wordt ook echt gepromoot om jezelf te ontwikkelen.

“Je wordt gestimuleerd om studies, trainingen of cursussen te volgen. Daar is ook per persoon een groot jaarlijks budget voor.”

 

Wat is je mooiste moment bij Subvention?

Originele vraag, ik zit even te denken. De eerste keer dat ik helemaal zelfstandig een klant binnen heb gehaald van bijvoorbeeld een duurzame melkveehouderij stal. Het binnenhalen van een nieuwe klant is uiteraard sowieso altijd heel leuk, maar de eerste vond ik een speciaal moment.

“Het binnenhalen van een nieuwe klant is uiteraard sowieso altijd heel leuk, maar de eerste vond ik een speciaal moment.”

Publicatiedatum: November 2022

Deel deze pagina op:

Ook interessant

Ben jij ook een koploper? Werken bij Subvention