Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

16 december 2022, 11:30Aangepast 21 december 2022, 15:55

Marco Ottink, subsidieadviseur team Woningcorporaties, blikt terug op 2022 en kijkt vooruit op 2023.

Het jaar 2022 zit er bijna op. Mooi moment om terug te kijken, maar dat is meer iets voor de boekhouders onder ons. Geintje natuurlijk. We zijn trots dat we met ons team voor ruim € 223 miljoen aan RVV voor woningcorporaties hebben vastgesteld in 2022.

We zien dat subsidies een steeds belangrijker en essentiëler thema zijn geworden in het financiële proces bij corporaties en je wilt natuurlijk geen euro missen om de ambities van verduurzaming en nieuwbouw betaalbaar te houden. We zijn daarom ook trots dat we voor 15 nieuwe corporaties aan de slag gaan volgens ons Full Service Concept, waarbij we nog proactiever projecten kunnen bespreken en subsidiemogelijkheden kunnen benutten.

En vooruit

Dat over 2022, we kijken liever met je vooruit naar 2023; een nieuw jaar met nieuwe (subsidie)kansen!

De diversiteit aan subsidiethema’s neemt in 2023 alleen maar toe. Of het nu gaat over de circulaire bouw, renovatie of verduurzamingen van woningen of het realiseren van een ontmoetingsruimte om de vereenzaming van ouderen tegen te gaan, er zijn subsidies voor.

Wel zien we dat de budgetten voor de diverse subsidies beperkt zijn. Onze overheid heeft dan wel ambities en wil een aanjaagfunctie vervullen, maar dient dan ook de handschoen op te pakken om hiervoor middelen beschikbaar te stellen.

Voor het verduurzamen van sociale huurwoningen is, na de afschaffing van de RVV, geen landelijke financiële stimulans om dit versneld te realiseren. Wel een eenmalige energiecompensatie, een debat over de energiearmoede, maar geen subsidie voor de echte oplossing: energiebesparing! Bij een verdere versnippering van ons subsidielandschap is niemand gebaat.

2023 is een jaar vol kansen en mogelijkheden! Wil je hiervan niets missen? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Subsidiethema's 2023

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw organisatie? Of heb je vragen over circulair bouwen, renovatie of verduurzamingen van woningen of het realiseren van ontmoetingsruimten voor ouderen? Neem dan vrijblijvend contact op met team Woningcorporaties via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Marco

Ook interessant