Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

7 mei 2020, 07:33Aangepast 5 juni 2020, 10:30

Projecten die met inzet van ICT-expertise en -kennis de coronacrisis te lijf willen gaan, kunnen via het SIDN-fonds subsidie krijgen. Met name op de het gebied van ‘Inzicht & grip op de situatie’ en ‘Betrouwbare en veilige digitale oplossingen’ liggen kansen. Aanvragen indienen kan tot 30 juni 2020.

Waar kan ik subsidie voor aanvragen?

Inzicht & grip op de situatie

Initiatieven die goede data en kennis verzamelen (op een verantwoorde manier), zorgen ervoor dat we beter in kunnen spelen op een pandemie zoals corona. Inspirerende voorbeelden op het gebied van ‘Inzicht & grip op de situatie’ zijn:

  • Het healthmonitoringplatform BlueDot;
  • Nationale Griepmeting (onderdeel van het Europese Influenzanet);
  • OLVG Corona Check app, citizen science initiatieven en instrumenten of methodes om in de enorme informatiestroom van bijvoorbeeld social media snel fake news en desinformatie rond Corona te kunnen identificeren en tegengaan.

Betrouwbare en veilige digitale oplossingen

Nu we op grote schaal gebruikmaken van internet om thuis te werken, te leren en te leven, krijgt de digitalisering van allerlei processen positieve impuls. Een risico daarbij is echter dat we de veiligheid en privacy uit het oog verliezen.

Voor ‘Betrouwbare en veilige digitale oplossingen’ moet je denken aan projecten gericht op het zorgvuldig omgaan met data en data waarop je echt kunt vertrouwen qua privacy en veiligheid.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

De subsidie bedraagt maximaal  € 75.000 voor projecten die een substantiële bijdrage leveren aan de uitdagingen waar we nu voor staan. Denk hierbij aan grotere, reeds beproefde projecten. Voorbeelden zijn de doorontwikkeling van een bestaand proof of concept, kansrijke concepten of resultaten van (wetenschappelijk) onderzoek naar bruikbare toepassingen.

Daarnaast kunnen ook kleine experimenten tot € 10.000 subsidie aanvragen om te komen tot een proof of concept, demo, pilot of experimenteel ontwerp.

De belangrijkste voorwaarden

  • Het project richt zich niet op een enkel bedrijf of een persoon, maar heeft een bredere maatschappelijke meerwaarde.
  • De resultaten van projecten zijn open toegankelijk en de kennis en ervaringen worden vanzelfsprekend gedeeld.
  • Het project heeft in eerste instantie zichtbaarheid in Nederland.
  • Het project heeft een onderzoekende en innovatieve insteek.
  • Het project is resultaatgericht.
  • De looptijd van projecten is circa 6 maanden voor Pioniers (kleine experimenten om te komen tot een proof of concept, demo, pilot of experimenteel ontwerp) en 1 jaar voor grotere projecten.

Subsidie aanvragen?

Ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw idee of project? De subsidiespecialisten bij Subvention hebben veel praktijkervaring met dergelijke subsidieaanvragen en helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met Kathleen Bos via 053 – 434 85 12 of gebruik ons contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan KathleenMijn subsidievraag