Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Dijkstra Plastics B.V. in Haaksbergen ondernam stappen om hun spuitgietmachines en matrijzen duurzamer te maken. De koeling van deze systemen is enorm energie-intensief, maar Dijkstra Plastics wil deze systemen aanzienlijk efficiënter maken. Subvention hielp Dijkstra Plastics bij het subsidietraject.

Investering in energie-efficiënte koeling draagt bij aan verduurzaming

In 2022 investeerde Dijkstra Plastics in een energiezuinig koelsysteem, bestaande uit een luchtgekoelde NH3-chiller, een koelwatersysteem en luchtgekoelde drycoolers van leverancier Industrial Air Company.

De energiezuinige technologie helpt om het energieverbruik drastisch te verminderen. Met een voorspelde besparing van 1.639.570 kWh per jaar komt dat neer op een besparing van 918 ton CO₂ per jaar.

Dit initiatief volgt op een aantal eerder ingevoerde duurzaamheidsmaatregelen van Dijkstra Plastics, zoals het terugwinnen en verwerken van emmers uit de keten, het gebruik van 100% recyclebaar polypropyleen en het toenemend gebruik van gerecycled materiaal voor niet-voedsel gerelateerde toepassingen.

VEKI-subsidie voor investeringen in technologieën die verder gaan dan de standaard

De keuze van Dijkstra Plastics om te investeren in een NH3-koelinstallatie toont de toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Hoewel dit model substantiële meerkosten met zich meebrengt in vergelijking met de standaard investering, biedt het een maximale bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. Dit maakt het mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen.

Bovendien biedt deze investering voor Dijkstra Plastics de mogelijkheid voor toekomstige capaciteitsuitbreiding. Het project is uitgevoerd met subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Nationale regelingen EZK- en LNV-subsidies, Topsector Energie uitgevoerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Subsidies, zoals de Versnelde Klimaatinvesteringen industrie (VEKI) worden berekend op basis van een deel van de extra investeringskosten ten opzichte van een standaardalternatief. Op deze manier worden bedrijven die proactief kiezen voor duurzame technologieën gestimuleerd en financieel ondersteund.

>> Lees meer over de VEKI-subsidie

Over Dijkstra Plastics

Dijkstra Plastics B.V. heeft een sterke focus op duurzaamheid en innovatie, wat duidelijk wordt door hun ambitie om het energieverbruik van hun machines te verminderen. Ze hebben de filosofie “Samen innoveren en investeren in duurzaamheid” en werken voortdurend aan het creëren van duurzame werkomgevingen en oplossingen voor hun medewerkers, productieafdelingen, producten en het kantoor.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw project?

Onze experts op het gebied van subsidies voor grote investeringen in de industrie kunnen je helpen bij het ontdekken van de mogelijkheden voor jouw project. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Kathleen Bos via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kathleen

Ook interessant