Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Met het nieuwe hoofdkantoor is Royal Smilde klaar voor de toekomst. Een ambitieus ontwerp resulteerde in een duurzaam pand dat gasloos en energieneutraal is. 

Samen met Jorritsma Bouw kwam Royal Smilde met een ambitieus ontwerp. Subsidieadviseur Marco Laarman van Subvention dacht al in het voortraject mee om extra stappen te zetten voor een gebouw met een groenverklaring: ‘Met deze verklaring voldoet het gebouw aan de ontwikkelingen op gebied van milieutechnologie en duurzame en innovatieve bouwprojecten’.

Circulaire ambitie

Vanuit een circulaire gedachte werd het kantoor gebouwd met onder meer demontabele binnenwanden en een uitbreidbare draagconstructie van stalenskeletstructuur met kanaalplaten. De flexibele indeling zorgt ervoor dat zowel het gebouw als de materialen opnieuw te gebruiken zijn.

Bij de bouw koppelde Jorritsma Bouw de hemelwaterafvoer niet aan het rioleringsstelsel werd een wadi toegepast (waterafvoer door infiltratie in de bodem). Een waterwarmtepomp aangesloten op een bronvoorziening zorgt dat het in de zomer koel blijft en in de winter warm is. Koeling en verwarming gebeurt via de lucht. Een grijswatercircuit zorgt voor de spoeling van toiletten en urinoirs.

Gasloos en energieneutraal

Het dak ligt vol met zonnepanelen met een totaalvermogen van 98 kWp. Hiervoor is SDE+ aangevraagd, een exploitatiesubsidie voor de opwekking van duurzame energie.

Het duurzame ontwerp betekent voor Royal Smilde een beter doordacht pand dat – naast gasloos – ook energieneutraal is met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0. Een mooie samenwerking met Royal Smilde, Jorritsma Bouw en overige betrokken partijen waarbij Subvention het verkrijgen van de Groenverklaring met daarbij fiscaal subsidievoordeel en de verdere invulling van het subsidietraject uit handen nam.

Foto links: Impressie nieuwbouw Royal Smilde (Bron: royalsmilde.nl), foto midden en rechts: jorritsmabouw.nl.
Voor een sfeerimpressie, bekijk dit artikel van Industriebouw.

Subsidiemogelijkheden duurzaam bouwen

Een groenverklaring bood tot 2019 mogelijkheden voor fiscale subsidie met de Milieu-investeringsaftrek. Gebouwkeurmerken die na 2019 nog voor subsidie in aanmerking komen, zijn BREEAM-NL, GPR Gebouw, LEED BD+C.

Wil je weten welke mogelijkheden duurzame (nieuw)bouw biedt voor jouw onderneming? Neem vrijblijvend contact op met onze subsidieadviseurs voor meer informatie via 038 – 853 13 85 of 053 – 434 85 12 of gebruik ons contactformulier.

Over Royal Smilde

Royal Smilde is een familiebedrijf opgericht in 1863. Een vooraanstaand producent van voedingsmiddelen binnen drie divisies; Royal Smilde Bakery, Royal Smilde Foods en Royal Smilde Natura.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Bernhard

Ook interessant