Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

10 februari 2023, 10:43Aangepast 23 maart 2023, 10:51

Plannen om de energielasten of CO2-emissie te reduceren? De regeling Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI) helpt deze plannen te realiseren. De openstelling van de VEKI is van 15 maart 2023 tot en met 9 januari 2024. Het budget is € 138 miljoen. Beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst, dus snelheid is geboden!

Als Subvention hebben we veel ervaring met de regeling en hebben we voor deze subsidie al ruim 10 projecten met succes aangevraagd.

Waar kan ik subsidie voor aanvragen?

Producenten en distributeurs in de industrie komen in aanmerking voor subsidie wanneer ze investeren in apparaten, systemen of technieken die broeikasgasemissies reduceren. In aanmerking voor subsidie komen investeringen gericht op bijvoorbeeld:

  • Energie-efficiëntie – bijvoorbeeld elektrificatie
  • Recycling en hergebruik van afval
  • Lokale infrastructuur
  • Overige CO2-reducerende maatregelen

Wie kan VEKI-subsidie aanvragen?

Bedrijven in de hoofdgroepen C, D en E van de Standaard Bedrijfsindeling (SBI) kunnen subsidie aanvragen:

  • C: Industrie
  • D: Energiedistributie
  • E: Afval- en afvalwaterverwerking.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor de VEKI?

Investeringen moeten een bewezen werking hebben bij een soortgelijk project in de industrie. De investeringen komen in aanmerking voor subsidie wanneer ze een terugverdientijd zonder subsidie van meer dan vijf jaar hebben. Voor bij de VEKI is de versnelde CO2-reductie in Nederland het hoofddoel. Het project moet binnen een periode van drie jaar worden uitgevoerd na de start van de activiteiten.

De nieuwe openstelling is van 15 maart 2023 tot en met 9 januari 2024. De beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst.  Het is daarom zaak om direct actie te ondernemen wanneer je in aanmerking wilt komen voor subsidie.

VEKI veel kansrijker voor mkb-ers

Voor MKB-bedrijven geldt minimaal € 30.000 subsidie. Voor grootbedrijven is dit minimaal € 125.000 en maximaal € 15 miljoen. De subsidie bedraagt 30% tot 70% en kan oplopen tot € 15 miljoen per project.

Subsidie voor klimaatinvesteringen industrie aanvragen?

De naam van de regeling toont al aan dat deze breed in te zetten is. Er liggen daarom kansen voor jouw organisatie of project! Subsidieadviseurs Industrie Niek Gillis of Maarten Wassing vertellen je graag over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem contact met ons op met locatie Zwolle via 038 – 853 13 85 of locatie Enschede via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan MaartenMijn subsidievraag