Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

29 april 2021, 09:30Aangepast 5 maart 2024, 13:58

Wil je samen met minimaal één andere mkb’er een nieuw product, productieproces of dienst ontwikkelen of vernieuwen? Dan is de regeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten een mooie subsidiekans. Projecten kunnen een subsidie van 35% op de subsidiabele kosten krijgen met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 200.000 of zelfs € 350.000.

Hoe ziet de MIT R&D-samenwerkingsprojecten 2021 eruit?

R&D doe je zelden alleen. Vaak werk je samen om een innovatie succesvol te maken. De MIT R&D-samenwerkingsprojecten zet in op mkb’ers die samen industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling uitvoeren. Projecten gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van een product, productieproces of dienst, komen in aanmerking.

Als je nog een partij zoekt voor een samenwerking, dan kunnen wij je verder helpen. We hebben in verschillende disciplines klanten waarmee je wellicht samen aanspraak kunt maken op een subsidie.

Waar staat de afkorting MIT voor?

MIT staat voor Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren. De MIT stimuleert met verschillende regelingen innovatie in het mkb. De bekendste zijn Haalbaarheidsprojecten, Kennisvouchers en R&D-samenwerkingsprojecten.

Het doel van deze regelingen is om het mkb aan te laten sluiten bij de innovatieagenda’s van de topsectoren.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor subsidie?

  • Het project wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal twee mkb-ondernemers.
  • Het project wordt uitgevoerd voor eigen rekening en risico.
  • De deelnemers aan het MIT-R&D-samenwerkingsverband vormen een evenwichtig samenwerkingsverband. Dit geldt zowel voor de verdeling van de kosten als voor de inbreng van de deelnemers.
  • De looptijd van een MIT-R&D samenwerkingsproject bedraagt maximaal twee jaar.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Projecten kunnen een subsidie van 35% op de subsidiabele kosten krijgen met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 200.000 of zelfs € 350.000.

De openstelling van de regeling voor R&D-samenwerkingsprojecten loopt van 1 juni 2021 tot en met 9 september 2021. Deze regeling is een tender. Dat wil zeggen dat alle ingediende aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit, waarna deze worden gerangschikt. De beste aanvragen ontvangen subsidie totdat het beschikbare budget is uitgeput.

MIT-subsidie aanvragen?

Ben je bezig met R&D, wil je samenwerken of weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor subsidie? Leg je vraag neer bij een van onze subsidiespecialisten. Subvention heeft bij eerdere openstellingen succesvol aanvragen verzorgd. Neem vrijblijvend contact op met Freerk Jan Hoekstra via 038 – 853 13 85 of Kathleen Bos via 053 – 434 85 12. Je kunt ook gebruikmaken van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Freerk Jan

Ook interessant