Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

3 februari 2023, 09:38Aangepast 3 februari 2023, 09:38

Wil je samenwerken met andere mkb-ers aan een circulair product, proces of dienst met als doel grondstoffenbesparing en afname van CO2-uitstoot?

Dan kun je vanaf 23 maart 2023 een beroep doen op de subsidie Circulaire ketenprojecten.

 

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor een circulair ketenproject

De belangrijkste voorwaarden voor de subsidie circulaire ketenprojecten zijn:

 • Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal drie en maximaal zes mkb-ers of uit één groot bedrijf en minimaal twee en maximaal vijf mkb-ers. Deze ondernemers hebben in elk geval drie verschillende concrete rollen in een product- of materiaalketen en zijn niet met elkaar in een groep verbonden
 • Doel van de subsidie is dat er samenwerking in ketens ontstaat. Na afloop van het project moeten minstens drie deelnemende mkb-ers met een concrete rol in de keten blijven samenwerken.
 • Het circulaire ketenproject richt zich op het realiseren van toepasbare producten, processen of diensten. Bij toepassing leiden ze tot grondstoffenbesparing en afname van CO2-uitstoot
 • De subsidie is bedoeld om initiatieven te stimuleren die zo hoog mogelijk op de R-ladder van circulaire strategieën staan. Het verduurzamen heeft dus betrekking op onder andere:
  • Circulair ontwerp
  • Modulariteit
  • Levensduurverlenging
  • Onderhoud
  • Hergebruik.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000 per ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband. Het beschikbare budget is € 4.000.000.

Subsidie aanvragen kan vanaf 23 maart 2023. De deadline voor het aanvragen is 29 september 2023.

Subsidie voor Circulaire ketenprojecten aanvragen?

De naam van de regeling toont aan dat deze breed in te zetten is. Er liggen daarom kansen voor jouw organisatie of circulaire project! Subsidieadviseur Industrie Kathleen Bos vertelt je graag over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem contact met ons op via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

Ook interessant

Stel jouw subsidievraag aan KathleenMijn subsidievraag