Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

16 februari 2024, 09:38Aangepast 19 februari 2024, 09:59

Wil je samenwerken met andere mkb’ers aan een circulair product, proces of dienst met als doel grondstoffenbesparing en afname van CO2-uitstoot? Dan kun je vanaf 4 april 2024 een beroep doen op de subsidie Circulaire ketenprojecten. Subvention kan je helpen bij het opzetten van het project, het aanvragen en begeleiden van het subsidietraject.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor een circulair ketenproject

De belangrijkste voorwaarden voor de subsidie Circulaire ketenprojecten zijn:

 • Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal drie en maximaal zes mkb’ers of uit één grootbedrijf en minimaal twee en maximaal vijf mkb’ers. Deze ondernemers hebben in elk geval drie verschillende concrete rollen in een product- of materiaalketen en zijn niet met elkaar in een groep verbonden.
 • Doel van de subsidie is dat er samenwerking in ketens ontstaat. Na afloop van het project moeten minstens drie deelnemende mkb’ers met een concrete rol in de keten blijven samenwerken.
 • Het circulaire ketenproject richt zich op het realiseren van toepasbare producten, processen of diensten. Bij toepassing leiden ze tot grondstoffenbesparing en afname van CO2-uitstoot.
 • De subsidie is bedoeld om initiatieven te stimuleren die zo hoog mogelijk op de R-ladder van circulaire strategieën staan. Het verduurzamen heeft dus betrekking op onder andere:
  • Circulair ontwerp
  • Modulariteit
  • Levensduurverlenging
  • Onderhoud
  • Hergebruik.

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000 per ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband. Het beschikbare budget is € 4.750.000.

Subsidie aanvragen kan vanaf 4 april 2024. De deadline voor het aanvragen is 4 september 2024. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst, dus het is zaak een aanvraag goed voor te bereiden en zo snel mogelijk in te dienen.

Subsidie voor Circulaire ketenprojecten aanvragen?

De naam van de regeling toont aan dat deze breed inzetbaar is. Er liggen daarom kansen voor jouw organisatie of circulair project! Subsidieadviseur Industrie Kathleen Bos vertelt je graag over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem contact met ons op via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

We zijn benieuwd naar jouw ambities en denken graag met je mee.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kathleen

Ook interessant