Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

29 mei 2024, 13:25Aangepast 29 mei 2024, 15:39

Namens Subvention was ik, Joost van Tongeren – Subsidieadviseur team Industrie – aanwezig op de World Hydrogen Summit 2024 in Rotterdam Ahoy, de grootste waterstof beurs van Europa. Ik vertel je graag over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van waterstof.

De grootste waterstof top

De organisatie meldt trots dat dit de grootste editie ooit is, met ruim 15.000 bezoekers, meer dan 500 exposanten en meer dan 350 sprekers uit alle hoeken van de wereld. Gezien het beeld op de beursvloer was dat niet moeilijk om te geloven, gedurende de hele dag was het druk op de beurs. Zowel de stands als de sprekers hadden nooit tekort aan publiek.

Heel goed om te zien was de aanwezigheid van een grote verscheidenheid aan landen. Vanuit elk continent waren er landen vertegenwoordigd, wat laat zien dat waterstof overal ter wereld leeft.

Veel gericht op productie

De meeste stands op de beurs waren van houders met producten gericht op de (duurzame) productie van waterstof. Dat is misschien niet gek, dit komt overeen met het beleid van de Nederlandse overheid, die voornamelijk die projecten stimuleert en subsidieert. Ook waren er veel stands met producten voor opslag en transport van waterstof. Minder vertegenwoordigd waren stands met producten juist gericht op het gebruik van waterstof of stands gericht op waterstof in de mobiliteit of transport.

Wat zijn de subsidiemogelijkheden?

De Nederlandse overheid zet in op waterstof als belangrijke pijler in de energietransitie. Dit is niet alleen te zien aan het NL paviljoen op de beurs, maar zeker ook in de subsidiemogelijkheden die er zijn.

Op dit moment zijn er subsidiemogelijkheden voor verschillende projecten, denk bijvoorbeeld aan:

Ook zijn er subsidiemogelijkheden met de Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI). Wij zoeken graag voor je uit of jouw project in aanmerking komt voor één van deze subsidieregelingen.

Meer weten?

Heb jij of je organisatie plannen om waterstof te gaan produceren, of andere plannen omtrent de inzet van waterstof in de energietransitie, en ben je benieuwd of jouw project in aanmerking komt voor subsidie? Wij helpen je daar graag mee. Neem vrijblijvend contact op met Joost van Tongeren via 06 – 45 26 87 67 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Joost

Ook interessant