Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

22 maart 2023, 15:45Aangepast 24 maart 2023, 11:19

Om innovatie te stimuleren in het mkb stelt de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) in 2023 weer subsidie beschikbaar. De regelingen MIT Haalbaarheidsprojecten, R&D-samenwerkingsprojecten (extra openstelling voor AI) en Kennisvouchers bieden subsidie voor verschillende vormen van innovatie. Het doel van deze regelingen is om het mkb aan te laten sluiten bij innovatieagenda’s en maatschappelijke thema’s. Hieronder zetten we drie subsidiemogelijkheden van de MIT-regelingen voor 2023 op een rij.

MIT Haalbaarheidsprojecten

Wil je een haalbaarheidsproject uit laten voeren om de technische en economische risico’s in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject? Denk hierbij aan een literatuuronderzoek, octrooionderzoek, marktverkenning of concurrentieanalyse. Je kunt een subsidie van maximaal € 20.000 aanvragen.

De regeling MIT Haalbaarheidsprojecten is open vanaf 4 april 2023. Beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst. Ervaring uit voorgaande jaren leert dat het budget vaak op de eerste dag is overschreven. Het is dus zaak om een aanvraag goed voor te bereiden en zo snel mogelijk in te dienen.

Subvention verzorgde de subsidietrajecten voor Distribute voor onderzoek naar Predictive Cruise Control en FeathIR voor de ontwikkeling van microspectrometers. >> Lees meer

MIT R&D-samenwerkingsprojecten

Wil je samen met minimaal één andere mkb’er samen voor eigen rekening en risico een nieuw product, productieproces of dienst ontwikkelen of vernieuwen? Dan kun je subsidie aanvragen voor een R&D-samenwerkingsproject. Projecten kunnen een subsidie van 35% op de subsidiabele kosten krijgen met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 200.000 of zelfs € 350.000. Alleen de kosten gemaakt door de mkb-ondernemers zijn subsidiabel. Het samenwerkingsproject mag maximaal twee jaar duren.

De openstelling van de regeling voor R&D-samenwerkingsprojecten loopt van 6 juni 2023 tot 12 september 2023. Deze regeling is een tender. Dat wil zeggen dat alle ingediende aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. De beste aanvragen ontvangen subsidie.

R&D-samenwerkingsprojecten Artificiële Intelligentie

Van 21 maart 2023 tot en met 9 mei 2023 is er een extra openstelling bij het RVO-loket voor MIT R&D-samenwerkingsprojecten, die specifiek gericht zijn op Artificiële Intelligentie (AI). Deze extra openstelling is bedoeld voor samenwerkingsprojecten waarvan de activiteiten passen binnen het thema AI van de digitale sleuteltechnologie.

MIT Kennisvouchers

Een MIT-kennisvoucher is een ‘waardebon’ waarmee je een kennisvraag kunt voorleggen aan een kennisinstelling. Met de voucher betaal je de rekening van de kennisinstelling. De kennisvraag moet gericht zijn op de ontwikkeling van eigen producten, productieprocessen of diensten.

Vanaf 4 april 2023 kun je twee typen vouchers aanvragen: kleine vouchers van € 5.250 en grote vouchers van € 9.000. Het subsidiepercentage voor vouchers met een waarde van € 5.250 is verhoogd naar 70%. Voor ondernemers met eenzelfde of soortgelijke kennisvraag bestaat de mogelijkheid om maximaal drie kleine kennisvouchers (per keer) te bundelen. Het subsidiepercentage voor grote vouchers met een waarde van € 9.000 is 40%.

De opstelling voor MIT Kennisvouchers voor 2023 loopt van 4 april 2023 tot en met 31 oktober 2023. Beoordeling van deze regeling gaat echter op volgorde van binnenkomst. Het is dus zaak om een aanvraag goed voor te bereiden en zo snel mogelijk in te dienen.

Waarom MIT-subsidie?

Het doel van de MIT-regelingen is om het mkb aan te laten sluiten bij één of meer maatschappelijke thema’s. De thema’s zijn opgedeeld in zes maatschappelijke Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s):

  • Energie & Duurzaamheid
  • Gezondheid & Zorg
  • Veiligheid
  • Sleuteltechnologieën
  • Landbouw, Water en Voedsel
  • Maatschappelijk Verdienvermogen

MIT-subsidie aanvragen?

Ben je bezig met een ontwikkelingstraject of heb je een vraag liggen maar weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor subsidie? Subvention doet elk jaar veel subsidieaanvragen voor verschillende MIT-regelingen en helpt je daar graag mee. Neem vrijblijvend contact op met Kathleen Bos via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ambities en denken graag met je mee!

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Maarten

Ook interessant