Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

15 november 2023, 13:15Aangepast 15 november 2023, 13:16

Neem jij als jonge landbouwer een bedrijf (gedeeltelijk) over? Dan kom je in aanmerking voor een eenmalige uitkering. De inhoud van de regeling is nog niet definitief en gaat naar verwachting in 2024 open. Houd onze website in de gaten voor de openstelling en definitieve voorwaarden van deze vestigingssteun.

Gedeeltelijke overname

Het (gedeeltelijk) overnemen van een bedrijf is één van de voorwaarden om vestigingssteun aan te vragen. Je hebt een overnamedocument nodig waaruit blijkt dat je het bedrijf juridisch en economisch in eigendom hebt voor minimaal 50%. Bij overname door meerdere personen moeten twee jonge landbouwers ieder minimaal 25% in eigendom hebben.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

  • In het jaar van de aanvraag ben je ouder dan 16 jaar en jonger dan 40 jaar.
  • Je hebt een landbouwkundige (of aanverwante) opleiding afgerond óf aantoonbare werkervaring.
  • Je hebt een bedrijfsplan gemaakt.
  • Je bent betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering.
  • Je staat ingeschreven in het handelsregister.
  • Je hebt een standaardverdiencapaciteit van minimaal € 15.000.
  • De overname is niet langer dan een jaar geleden en niet vóór 1 januari 2023. Let op: de datum van 1 januari 2023 als startmoment is onder voorbehoud.
  • Je moet het bedrijf minimaal vijf jaar voortzetten.

Vestigingssteun is een eenmalige uitkering

De vestigingssteun is een eenmalige uitkering. Op dit moment is het bedrag vastgesteld op € 25.000 per bedrijf, maar dit kan meer worden. Eerder werd namelijk vermeld dat het bedrag tussen € 25.000 en € 100.000 kan liggen. Houd onze website in de gaten voor de openstelling en definitieve voorwaarden van deze vestigingssteun.

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Het is dus zaak om een aanvraag goed voor te bereiden en snel in te dienen.

Vestigingssteun aanvragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Onze adviseurs Agrarisch helpen je graag de subsidiemogelijkheden in beeld te krijgen. Neem contact op met subsidieadviseurs Wilco Ruitenberg, Marco Laarman of Martijn Drent via 038 – 853 13 85 of gebruik ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wilco

Ook interessant