Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

19 juli 2023, 13:36Aangepast 20 september 2023, 10:39

Ben jij bij gewasbescherming bezig met het behoud van milieu en biodiversiteit? De subsidieregeling Geïntegreerde gewasbescherming helpt landbouwers die willen investeren in duurzame technieken en methoden om hun gewassen te beschermen. Subsidie aanvragen kan vanaf 1 september 2023.

Wat is geïntegreerde gewasbescherming?

Geïntegreerde gewasbescherming richt zich op het combineren van verschillende methoden om ziekten, plagen en onkruid te beheersen en te voorkomen. Deze aanpak omvat biologische, fysische, cultuur- en chemische maatregelen om de gezondheid van gewassen te beschermen en tegelijkertijd het milieu en de biodiversiteit te behouden.

Voor wie?

De subsidie ​​is beschikbaar voor agrarische ondernemers die actief zijn in de plantaardige sectoren, waaronder de teelt van akkerbouwgewassen, groenten, fruit, bloemen en bomen. Zowel individuele ondernemers als samenwerkingsverbanden komen in aanmerking voor subsidie.

Waar kan ik subsidie voor aanvragen?

De regeling bestaat uit twee onderdelen:

Subsidie voor innovatieprojecten

Landbouwbedrijven komen in aanmerking voor onderzoeksprojecten die meehelpen om het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. Hier gaat het om projecten die gericht zijn op de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Het opstellen van een operationeel gewasbeschermingsplan.
  • Het volgen van trainingen en cursussen met betrekking tot geïntegreerde gewasbescherming.

Subsidie voor investeringen

Je kunt subsidie aanvragen voor één of twee bedrijfsmiddelen. Deze moeten geschikt zijn om groenbemesters en vanggewassen te vernietigen, af te maaien, te verhakselen, kapot te frezen of in te werken. Voorbeelden van investeringen zijn:

  • Messenwals
  • Messenrol
  • Schijveneg
  • Rotorkopeg
  • Ecoploeg

De subsidie bedraagt 50% met een maximum van € 125.000 per landbouwbedrijf. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld.

Subsidie aanvragen?

Ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met subsidieadviseurs Agrarisch Marco Laarman, Martijn Drent of Wilco Ruitenberg via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Marco

Ook interessant