Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

18 januari 2021, 11:33Aangepast 23 juli 2021, 18:32

Subvention helpt ondernemers te verduurzamen en innovatie te versnellen door middel van subsidies. Dat doen we niet alleen door subsidies aan te vragen, maar ook door duurzame machines en systemen subsidiabel te krijgen. Voor innovatieve klanten adviseren wij bijvoorbeeld de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om bepaalde investeringen op te nemen op de Milieulijst of Energielijst. Voor Reesink Agri ging dat om een getrokken elektrische voermengwagen die in aanmerking komt voor 13,5% extra Milieu-investeringsaftrek en Vamil.

Subsidie voor koper én maker elektrische voermengwagen

Marco Laarman, subsidieadviseur bij Subvention, hielp Reesink Agri een getrokken elektrische voermengwagen subsidiabel te krijgen. Een groot voordeel vooral wanneer je naast je eigen opgewekte stroom (zie video), ook nog eens fiscale subsidie kunt benutten in de vorm van Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

De milieuwinst van het elektrische alternatief voor een gangbare voermengwagen (die aangedreven wordt door een tractor op diesel), is 85% minder fijnstof en dieselverbruik. Een elektrische aandrijving heeft namelijk een hoger rendement (circa 92%) dan een aandrijflijn met dieselmotor (25 tot 45%). Bij een normaal dieselverbruik van 16 liter per dag, komt de besparing uit op 16.000 kg CO2 per jaar. Ten slotte wordt ook de geluidsproductie flink beperkt.

Bij de ontwikkeling van de voermengwagen hielp Subvention eerder al door succesvol de innovatiesubsidie WBSO voor Reesink Agri aan te vragen.

Nevelkoelsysteem Cool-Spot vanaf 2021 op Milieulijst

Frank Waleczek, directeur bij Subvention, deed een vergelijkbaar voorstel bij de RVO voor de opname van het Cool-Spot nevelkoelsysteem op de Milieulijst, en met succes. Dit betekent dat de milieuvriendelijke investering in het Cool-Spotsysteem vanaf 2021 in aanmerking komt voor 27% Milieu-investeringsaftrek (MIA) en een vrije afschrijving (75% Vamil).

Cool-Spot is een koelsysteem voor de horeca dat zorgt voor een deken van koude lucht door ultraschoon en fijn verneveld vocht. Dat zorgt voor een constante temperatuur tussen 2 en 7˚C op het werkblad. Dit maakt voedingsmiddelen langer houdbaar en voorkomt voedselverspilling.

Meer info over jouw subsidiemogelijkheden?

Ben je benieuwd naar jouw subsidiemogelijkheden voor een investering in een dergelijke machine? Of denk je dat jouw machine of systeem ook een plek op de Milieulijst verdient? Neem dan contact op met Marco Laarman via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Marco

Ook interessant