Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

4 februari 2021, 08:24Aangepast 6 maart 2024, 16:53

Om in aanmerking te komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) moet je investeren in een bedrijfsmiddel dat op de Energielijst staat. Naast de specifiek omschreven bedrijfsmiddelen, staan er ook generieke omschrijvingen op die eveneens op 45,5% extra investeringsaftrek kunnen rekenen. Maar hoe weet je welke investering in aanmerking komt voor deze fiscale subsidie?

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor generieke energiebesparing?

Bij een aanvraag voor een generieke code binnen de Energie-investeringsaftrek is het aan de aanvrager om aan te tonen dat de investering voldoet aan de gestelde eisen van de Energielijst. De belangrijkste eis is dat de energiebesparing zo groot is dat de investering een terugverdientijd heeft van 5 tot 15 jaar. Voor bedrijfsgebouwen is dat 5 tot 25 jaar.

45,5% Energie-investeringsaftrek voor aardappelpootmachine

Door slim te denken en goed te rekenen, hebben we zo bijvoorbeeld Energie-investeringsaftrek aangevraagd op een pootmachine met aanaardkap. Door deze aanaardkap hoeft men na het poten geen ruggen meer te frezen.

Een groot akkerbouwbedrijf uit de Noordoostpolder kocht de machine die in aanmerking kwam voor 45,5% extra investeringsaftrek. Dat levert afhankelijk van het belastingtarief tot ruim 20% netto subsidievoordeel op over de gehele investering.

Dit akkerbouwbedrijf teelt jaarlijks ongeveer 180 hectare aardappelen, waardoor genoeg diesel wordt bespaard om de investering in de pootmachine in 9 jaar terug te verdienen.

Naast deze pootmachine heeft Subvention soortgelijke aanvragen gedaan voor energiebesparing bij bijvoorbeeld een beregeningsboom, verschillende stortbakken, elektrische bronpompen en een voermengwagen.


Energie-investeringsaftrek aanvragen?

Bekijk hier welke mogelijkheden de Energie-investeringaftrek biedt?

Subsidie voor energiebesparing aanvragen?

Ga je een investering doen die veel energie bespaart? Neem dan eens contact met ons op voor een eerste inschatting van de subsidiepotentie. Marco Laarman of Wilco Ruitenberg helpen je berekenen of de besparing groot genoeg is om in aanmerking te komen voor 45,5% extra investeringsaftrek vanuit de EIA. Neem contact op via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wilco

Ook interessant