Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

3 april 2019, 11:45Aangepast 3 april 2024, 14:16

Gelegen aan de Waddenzee in Friesland is dit jaar bij de familie De Graaf in Ternaard een fraaie nieuwe vleeskalverenstal gerealiseerd voor rosékalveren. De stal bestaat uit drie naast elkaar gelegen afdelingen voor kalveren. In totaal passen er 810 kalveren in de stal. De jonge kalveren komen op het bedrijf in de middelste afdeling in babyboxen en daarna in groepshokken. De kalveren worden gevoerd met in de voerkeuken bereide kalvermelk. Zodra de kalveren groot genoeg zijn en geheel gevoederd kunnen worden met ruwvoer en krachtvoer verhuizen de kalveren naar een van de buitenste afdelingen, waar ze verblijven totdat ze slachtrijp zijn.

Subsidietraject verzorgd door Subvention

Voor investeringen in welzijnsvriendelijke stalvloeren en een luchtwasser is subsidie ontvangen vanuit de regeling ‘Investeringen in kalverstallen‘ als onderdeel van ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland’. Daarnaast komt de Maatlat Duurzame Veehouderijstal in aanmerking voor fiscale subsidie met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Subsidieadviseur Agrarisch Wilco Ruitenberg verzorgde de aanvragen.

Wat is er te zien?

  • Een rosévleeskalverenstal met drie afdelingen, één opfokgroep en twee afmestgroepen
  • Maatlat Duurzame Veehouderijstal voorzien van veel daglicht
  • Gehele stal voorzien van rubber op de betonnen roostervloeren
  • Een biologische combi luchtwasser
  • Opfokgroep voorzien van vloerverwarming
  • Gasloos verwarmen en warmwatervoorziening
  • Ruime voerkeuken

Subsidie aanvragen?

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw stallen? Of ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf of project? Neem contact op met subsidieadviseurs Marco Laarman, Wilco Ruitenberg of Martijn Drent via 038 202 3283 of maak gebruik van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Wilco

Ook interessant