Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

27 juli 2023, 13:01Aangepast 27 juli 2023, 13:03

Veehouders in Gelderland kunnen subsidie krijgen voor nieuwe activiteiten, bedrijfsverplaatsing of extra maatregelen. Het doel van de regelingen is om Gelderse veehouders die door willen, verder te helpen en de stikstofuitstoot bij Natura 2000-gebieden te verminderen.

De vier subsidieregelingen gaan er als volgt uitzien:

  • Een van de subsidies richt zich op veehouders die interesse hebben in het uitvoeren van andere economische activiteiten. Dit betekent dat ondernemers de mogelijkheid hebben om op dezelfde locatie door te gaan met een ander bedrijf.
  • Een andere subsidie is bedoeld voor veehouders wiens bedrijven in de buurt van een Natura 2000-gebied stikstof staan. Met deze subsidie kunnen zij ervoor kiezen om hun veehouderij op een andere, bestaande locatie voort te zetten.
  • De derde subsidie is specifiek voor PAS-melders. Met deze subsidie kunnen zij investeren in bewezen maatregelen om de stikstofuitstoot te verminderen. Dit stelt je in staat om te investeren in maatregelen die uiteindelijk kunnen leiden tot legalisatie en het verkrijgen van een vergunning.
  • Verder komt er waarschijnlijk een vierde subsidie beschikbaar voor de gedeeltelijke beëindiging van veehouderijen. Deze subsidie, die mogelijk later in 2023 wordt gelanceerd, biedt agrarisch ondernemers een vergoeding voor de sloopkosten van stallen, de vervangingswaarde van de gebouwen en het inleveren van dierrechten. Momenteel wordt deze regeling getoetst aan het staatssteunkader, waar naar verwachting eind 2023 meer duidelijkheid over komt.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

De provincie stelt in totaal € 6 miljoen beschikbaar voor de eerste drie regelingen. Mogelijk zorgt de Rijksoverheid voor meer budget binnen deze regelingen.

Subsidie aanvragen?

Ben je benieuwd wat de concrete subsidiemogelijkheden zijn binnen één van de bovenstaande regelingen? Houd dit bericht in de gaten of schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief zodat je geen subsidies mist.

Je kunt ook gelijk contact opnemen met onze subsidieadviseurs Agrarisch Martijn Drent, Marco Laarman of Wilco Ruitenberg via 038 – 853 13 85 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Bernhard

Ook interessant