Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

11 augustus 2023, 14:46Aangepast 11 augustus 2023, 14:52

Een nieuwe regeling voor valorisatieprojecten biedt subsidie voor mkb’ers om hun innovatieve ideeën om te zetten in concrete toepassingen zoals een vernieuwd prototype product, dienst of proces. Met een focus op het bevorderen van kennisoverdracht en samenwerking tussen onderzoeksinstituten en het bedrijfsleven, is deze subsidie een belangrijk instrument om de regionale economie te stimuleren en de concurrentiekracht te vergroten. De subsidie bedraagt 25% tot 45% met een maximum van € 800.000.

Waarvoor kan ik subsidie aanvragen?

Het ontwikkelen, testen en demonstreren van een vernieuwd prototype product, dienst of proces.

Maakt je project economische en maatschappelijke impact op Noord-Nederland? En zorg je voor vernieuwing en verbinding? Werk je (eventueel) samen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor deze subsidie.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

  • De subsidieaanvraag van het project ligt tussen de € 350.000 en € 800.000. Het maximale subsidiebedrag per projectpartner is € 500.000.
  • Samenwerken is niet verplicht, maar wordt wel gestimuleerd (en in sommige gevallen beloond met een hoger subsidiepercentage).
  • Om als samenwerkingsverband met ondernemingen in aanmerking te komen voor verhoging van het subsidiepercentage, mag geen van de ondernemingen meer dan 70% van de kosten die in aanmerking komen voor subsidie, voor haar rekening nemen. Ook moet ten minste één van de samenwerkende ondernemingen behoren mkb’er zijn.
  • Projectpartners zijn onafhankelijk van elkaar samenwerkende partijen die een aantoonbaar belang hebben bij het project. Zij mogen geen partnerondernemingen van elkaar zijn of met elkaar verbonden zijn.
  • Werk je samen met een kennisinstelling? De verhoging van subsidiepercentage geldt alleen wanneer de kennisinstelling ten minste 10% van de kosten, die in aanmerking komen voor de subsidie, draagt. Ook moet deze kennisinstelling het recht hebben eigen onderzoeksresultaten te publiceren.
  • Het beschikbare subsidiebudget voor middelgrote projecten wordt verdeeld via een call. Dit betekent: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

 Let op! Het openstellingsbesluit voor deze subsidie is nog niet definitief. De informatie op deze pagina is dus onder voorbehoud van eventuele wijzigingen in het openstellingsbesluit. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

  • Het beschikbare budget is € 16,5 miljoen. Hiervan is € 10 miljoen beschikbaar vanuit het JTF-programma en € 6,5 miljoen vanuit het EFRO-programma.
  • Het standaard subsidiepercentage is 25% van de subsidiabele kosten. Werk je samen met een andere onafhankelijke onderneming of een kennisinstelling? Dan wordt dit percentage met 10% verhoogd. Werk je met zowel een andere onderneming als een kennisinstelling samen? Dan wordt dit percentage met 10% verhoogd. Het maximale subsidiepercentage is 45%.

Planning

Het indienen van een aanvraag verloopt in twee fasen:

  1. Een voortraject met een projectvoorstel (indienen mogelijk vanaf 9 oktober 2023 tot uiterlijk 12 januari 2024 om 12:00 uur)
  2. Een subsidieaanvraag met een uitgewerkt projectplan (indienen kan tot 29 februari 2024 12:00 uur)

Subsidie aanvragen?

Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Noël Verberg via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Noël

Ook interessant