Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

17 januari 2024, 17:49Aangepast 19 januari 2024, 10:47

Mkb-innovatiestimulering regio en Topsectoren (MIT) stimuleert met diverse regelingen innovatie in het mkb. Voorbeelden zijn MIT Haalbaarheidsprojecten, kennisvouchers en MIT R&D-samenwerkingsprojecten. Het doel van deze regelingen is om het mkb financieel te stimuleren in innovatieve ontwikkeling op gebied van één of meer maatschappelijke thema’s, ook wel KIA’s genoemd (Kennis Innovatie Agenda’s).

Impact en evaluatie MIT-regelingen

MIT-regelingen spelen voor het Nederlandse mkb een rol op innovatie. Aangezien deze regelingen al een tijdje bestaan, vond het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het tijd voor een evaluatie. De afgelopen jaren (2017 tot 2021) profiteerden zo’n 8.000 bedrijven van MIT-subsidie. De regeling heeft zich positief neergezet ter bevordering van innovatie en samenwerking binnen het Nederlandse bedrijfslandschap.

Een opvallend resultaat van de MIT-regeling is de positieve impact op de innovatiewerkzaamheden. Bij de haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten is een toename van het aantal fte en de totale s&o-uren waargenomen. De MIT is dus niet alleen een innovatieboost maar kan ook bijdragen aan de groei van je bedrijf.

Nieuwe kansen in 2024 met de MIT-regelingen

Ook als Subvention zien wij de meerwaarde van de MIT voor het mkb in de praktijk. Wij hebben afgelopen jaren met succes al tientallen aanvragen mogen doen voor de MIT Haalbaarheidsprojecten en ook een groot aantal R&D-samenwerkingsprojecten. De meest recente successen waren voor Smart Road Solutions en Conquest Automation in het najaar van 2023. Hierdoor hebben wij nog steeds een 100% score op alle aanvragen voor de MIT R&D, waarbij het voordeel voor de aanvragers kan oplopen tot € 350.000.

Na de succesvolle evaluatie werd bekend dat ook in 2024 de MIT R&D-samenwerkingsprojecten en de MIT Haalbaarheidsprojecten weer opengaan voor aanvragen. Dit biedt weer mooie kansen voor financiële ondersteuning van innovatieve ontwikkelingen.

MIT-subsidie aanvragen?

Ben je bezig met een ontwikkelingstraject? Of heb je een vraag liggen maar weet je niet of je in aanmerking komt voor subsidie? Subvention doet elk jaar veel subsidieaanvragen voor verschillende MIT-regelingen en helpt je daar graag mee. Neem eens vrijblijvend contact op met Kaj Kruize via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Frank

Ook interessant