Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Smart Road Solutions zet een revolutionaire stap in de strijd tegen tunnelschade veroorzaakt door te hoog beladen vrachtwagens. De MIT-subsidie gaf een boost aan de ontwikkeling van de Smart Overheight Protector door Smart Road Solutions. Een mijlpaal in het waarborgen van de veiligheid van infrastructuur.

Subsidie voor digitale oplossingen

Gemiddeld dertig keer per dag zorgt een te hoog voertuig voor oponthoud en veiligheidsrisico’s bij het benaderen van tunnels. Jaarlijks veroorzaken te hoog beladen vrachtwagens voor miljoenen euro’s aan schade aan tunnels in Nederland.

Smart Road Solutions kwam met een oplossing door het ontwikkelen van een Smart Overheight Protector. Deze technologie detecteert en waarschuwt realtime voor te hoge voertuigen, waardoor de kans op schade en vertragingen drastisch vermindert. De ontwikkeling bestaat uit drie onderdelen:

  • Het LiDAR-camerasysteem die met lichtbundels de afstanden en hoogtes van voertuigen bepaalt.
  • AI-programmatuur voor gedetailleerde analyse.
  • Hardware en software om chauffeurs te waarschuwen door middel van licht en geluidssignalen.

Samenwerking en subsidie

Met deze techniek wil Smart Road Solutions de bewaking van tunnels, bruggen en viaducten naar een nieuw niveau tillen. Smart Road Solutions ging voor deze ontwikkeling een samenwerking aan met Dynteq en Nerds & Company. In eerste instantie was de investering in de ontwikkeling te groot. Gelukkig bracht de regeling MIT R&D-samenwerkingsprojecten de ontwikkeling toch van de grond.

Kaj Kruize is als subsidieadviseur gespecialiseerd in IT-ontwikkelingen en spreekt van een schoolvoorbeeld: ‘De combinatie van gebruikte technieken, inclusief AI, en de onderlinge samenwerking maakt het een bijzonder project. Ik ben trots dat we hier met Subvention aan konden bijdragen.’

Over Smart Road Solutions

Smart Road Solutions is een hard- en softwareontwikkelaar uit Borne. Ze hebben heel veel ervaring in het ontwikkelen van ledlichtsystemen en andere digitale oplossingen.

MIT R&D-samenwerkingsprojecten

Werk je als mkb’er samen met een andere mkb’er? En ga je aan de slag met een nieuw product, productieproces of dienst die je ontwikkelt of vernieuwt? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van MIT R&D-samenwerkingsprojecten of neem vrijblijvend contact op.

Subsidie voor jouw IT-project?

Wil jij weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor jouw bedrijf of project? Onze subsidieadviseurs hebben veel ervaring met MIT- en WBSO-aanvragen voor softwareontwikkeling, product- en procesinnovatie en R&D in bredere zin. Neem eens contact op met Kaj Kruize via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant