Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

OneThird maakt nauwkeurige houdbaarheidsvoorspellingen voor aardbeien en ander zacht fruit met nieuwe technologie. Na succesvolle pilotprojecten in Nederland gaat OneThird deze technologie over de grens demonstreren. 

Combinatie hardware en AI-software

OneThird maakt gebruik van een combinatie van hardware (infrarood-/spectrografiescanner) en AI-software om de houdbaarheid van aardbeien en ander zachtfruit te voorspellen. De technologie combineert hardware en AI-software voor niet-destructieve kwaliteitsmetingen van aardbeien. Dit leidt tot nauwkeurige houdbaarheidsvoorspellingen, wat telers helpt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en verspilling met 25% te verminderen.

Introductie in Duitsland

Na een zeer succesvolle start van een aantal pilotprojecten bij telers en grote supermarktketens in Nederland wil OneThird de oplossing nu ook gaan introduceren in het buitenland, waaronder in Duitsland. Duitsland is namelijk een belangrijke markt voor aardbeien, met een consumptie van 264 miljoen kilo en productie van 130 miljoen kilo in 2021.

OneThird richt zich op de 2.000 aardbeientelers in Duitsland, met een potentieel van € 30 miljoen aan jaarlijkse omzet. Het doel is om binnen drie jaar 150 telers te bedienen. Om aan te tonen dat de scanningtechnologie ook in Duitsland effectief en rendabel is heeft OneThird een aantal Duitse aardbeientelers gevonden bij wie de oplossing in de praktijk gedemonstreerd gaat worden.

DHI-subsidie voor demonstratieproject

Subvention heeft voor OneThird met succes de complete aanvraag verzorgd voor de DHI-subsidie, waarmee nu zeker de helft van hun internationale demonstratieproject gefinancierd kan worden. Naast een subsidie voor demonstratieprojecten zijn er ook DHI-subsidies voor haalbaarheidsonderzoek in en investeringsvoorbereiding op buitenlandse markten.

>> Lees hier alles over de DHI-regeling

Over OneThird

OneThird B.V. is opgericht in 2019 en richt zich op het tegengaan van voedselverspilling door datagedreven kwaliteitsvoorspellingen van versproducten, waaronder aardbeien. De onderneming heeft 12 medewerkers en heeft in de afgelopen drie jaar een aanzienlijke groei in omzet laten zien.

Meer weten?

Wil jij weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor jouw bedrijf of project? Onze subsidieadviseurs hebben veel ervaring met internationale aanvragen voor onder andere softwareontwikkeling, product- en procesinnovatie. Neem contact op met Kaj Kruize via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant