Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Tijdens het maken van een hartfilmpje zijn de zorgverleners en specialisten constant in de weer met elektronen van ECG-apparaten en het screenen van hartfilmpjes. Dit kost veel tijd. Maar wat als dit probleem deels kan worden opgelost? Appbakkers en 2M Engineering zijn samen aan de slag gegaan om dit maatschappelijke probleem op te lossen. Dankzij een extra boost van de MIT-regeling is de daarop AI-gebaseerde ECG-app en patch volop in ontwikkeling. 

De app maakt het mogelijk om hartfilmpjes sneller te analyseren, waardoor kan worden aangetoond hoe groot de kans is op serieuze hartproblemen voor acute hulp. Daarnaast is het ook mogelijk om een lange termijn (24 tot 36 uur) 12-lead ECG te maken. Dit is niet alleen comfortabeler voor de patiënt, maar ook voor de eerste- en tweedelijnszorg. Zorgverleners kunnen hierdoor eenvoudiger het hart monitoren en de patiënten bijstaan. Subvention is trots een bijdrage te kunnen leveren aan deze ontwikkeling.

Subsidie voor onderzoek en ontwikkelingswerk

De De ECG-app is door middel van MIT R&D-samenwerkingsprojecten en WBSO-subsidie ontwikkeld. De MIT R&D-samenwerkingsprojecten zet in op mkb’ers die samen industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling uitvoeren.

Projecten gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van een product, productieproces of dienst komen in aanmerking. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) stimuleert technische innovatie en de concurrentiepositie bij ondernemers door onderzoek- en ontwikkelingswerk te subsidiëren.

Over Appbakkers

Appbakkers bouwt mobiele applicaties zoals een ambachtelijke bakker zijn brood bakt: met liefde voor het vak. Met de ingrediënten mens, vormgeving en techniek maken Appbakkers, apps als heerlijk geurend, mooi en voedzaam brood: afgestemd op het doel, fijn om mee te werken en fraai vormgegeven.

Heb jij interesse in het proces van deze AI-ontwikkeling in de zorg? Lees dan dit interview met Guido Versteeg, eigenaar van AppBakkers.

Over 2M Engineering

2M Engineering helpt bij het realiseren van unieke ideeën waar mensen baat bij hebben. Zij helpen klanten met het ontwikkelen van hun innovatieve sensor (hardware) oplossingen. Ze maken innovaties mogelijk en versnellen deze zodat het de gezondheid, het welzijn en de duurzaamheid ten goede komt. 2M Engineering ondersteunt klanten bij (een deel van) hun reis van idee tot productontwikkeling, certificering (CE, ATEX, MDR) en product.

Subsidie voor jouw IT-project?

Wil jij weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor jouw bedrijf of project? Onze subsidieadviseurs hebben veel ervaring met WBSO- en MIT-subsidieaanvragen voor onder andere softwareontwikkeling, product- en procesinnovatie en R&D in bredere zin. Neem dan contact op met onze subsidiespecialist IT Kaj Kruize via 053 203 3737 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant