Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

De ontwikkeling van drones die planten in kassen analyseert en een applicatie om de snavelgrootte van vogels te meten. Track32 koppelt snelle technologische ontwikkelingen aan de agrarische sector en de wetenschap. WBSO-subsidie gaf hierbij ruimte voor R&D.

WBSO geeft financiële ruimte voor verder onderzoek

Subsidiespecialist ICT Kaj Kruize heeft in samenwerking met Track32 meerdere projecten met behulp van WBSO tot een succes gebracht. ‘Door subsidie ontstaat meer financiële ruimte voor verder onderzoek, zodat medewerkers zich kunnen richten op de technische knelpunten van klanten’, vertelt Kaj.

De projecten van Track32 laten zien dat programmatuurontwikkeling verder gaat dan alleen ICT-bedrijven die codes kloppen. De komende jaren worden de mogelijkheden van subsidie voor softwareontwikkeling ook nog eens versterkt door een mogelijke wijziging van de definitie van programmatuur binnen de WBSO. ‘Dit gaat nieuwe subsidiemogelijkheden bieden voor ICT’ers, maar ook voor de landbouw en de maakindustrie’, aldus Kaj.

Lees hier meer over nieuwe subsidiemogelijkheden voor ICT door wijziging definitie programmatuur in WBSO.

Inzet van drones bij plantmonitoring in kassen

Samen met Corvus Drones ontwikkelde Track32 autonome drones die planten in kassen analyseren. Het systeem voorziet telers en veredelaars van waardevolle data. Beschikbare toepassingen zijn: het meten van kiemkracht, het monitoren van de groei van gewassen en digitale fenotypering.

Het verzamelen van dergelijke statistieken vereist nog steeds handmatige processen in de meeste huidige kassen. Track32 ontwikkelt de computer vision-software die de camerabeelden van de drones van Corvus analyseert. De deep learning-algoritmen vertalen de beelden naar betekenisvolle informatie voor telers en veredelaars (zoals kiemkracht of bladoppervlak per plant). De verkregen informatie stelt hen in staat kosten te besparen, de kwaliteit te verbeteren en de productie te optimaliseren.

Met een datacollectiesnelheid van één uur kan de drone in korte tijd een groot gebied bestrijken. Na de vlucht worden de verzamelde beelden automatisch naar een server getransporteerd waar de analysesoftware nuttige informatie uit de data haalt. De resultaten worden direct in het ERP-systeem geschreven.

Originele projectomschrijving op Track32.nl

Geautomatiseerde fenotypering van vogels

Voor NIOO-KNAW ontwikkelde Track32 een geautomatiseerde applicatie voor het fenotypen van vogels. Dit specifieke onderzoeksproject betreft ‘veranderingen in snavelgrootte in Parusmajor (koolmezen) als reactie op door mensen geleverde voedselbronnen’. Het onderzoek moet helpen ​​beter inzicht te krijgen in hoe evolutie werkt.

Tijdens dit onderzoek wordt een groot aantal foto’s van vogels gemaakt. De foto’s worden gebruikt om de snavelformaten van vogels te meten. Dit is zeer tijdrovend handmatig werk. Daarom heeft Track32 een applicatie ontwikkeld die automatisch de snavelgrootte van de vogel bepaalt en onderzoekers ondersteunt bij het beeldverwerkingsproces.

In dit geval werden traditionele computervisie-technieken gebruikt, maar bij de verdere ontwikkeling wordt deep learning toegepast om ook de curve van de snavel te meten.

Originele projectomschrijving op Track32.nl

Over Track32

Track32 is een softwarebedrijf met een sterke technische en bestuurlijke expertise. Deze knowhow stelt ze in staat om krachtige softwareoplossingen te ontwikkelen die prioriteit geven aan de zakelijke doelstellingen van klanten.

Samen gaan ze elke uitdaging op een systematische manier aan. Deze flexibele aanpak stelt Track32 in staat om samen met de domeinkennis van klanten in een symbiotische omgeving te werken.

Subsidie voor jouw ICT-project?

Wil jij weten wat de subsidiemogelijkheden zijn voor jouw bedrijf of project? Onze subsidieadviseurs hebben veel ervaring met WBSO-aanvragen voor softwareontwikkeling, voor product- en procesinnovatie en R&D in bredere zin. Neem vrijblijvend contact op met Kaj Kruize via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kaj

Ook interessant