Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Met duurzaamheidslabel GPR Gebouw, een groenfinanciering, subsidie voor zonnepanelen en R&D-werkzaamheden, kwam niet alleen het nieuwbouwproject maar ook de innovatietak van Machine Constructie Marknesse (MCM) in aanmerking voor subsidie.

Nieuwbouw van productielocatie met kantoordeel

Vlakbij de huidige vestiging in Marknesse is een nieuw pand gebouwd met een kantoordeel en productieruimte van 9.500 vierkante meter. De totale productie van metalen halffabricaten brengt MCM daarmee samen op één locatie.

Harro Kisteman, subsidieadviseur bij Subvention, lichtte het totale project door op subsidiemogelijkheden. Doordat het nieuwe pand voldoet aan de eisen van gebouwlabel GPR Gebouw (rapportcijfer 8,5!), komen de bouwkosten in aanmerking voor 27% Milieu-investeringsaftrek.

Subsidie voor investering in nieuwbouw

Het nieuwe pand kan ook rekenen op een exploitatiesubsidie (SDE+) voor de zonnepanelen. Harro vroeg de volgende subsidieregelingen met succes aan:

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA) voor gebouwlabel GPR Gebouw
  • Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+)

Ook voor de Regeling groenprojecten is een aanvraag gedaan. Daarmee kan MCM een groenfinanciering met rentekorting benutten waarmee het subsidietraject naar verwachting binnenkort met succes wordt afgerond.

Subsidie voor innovatie

Behalve van de investeringssubsidies, is ook voor de R&D-werkzaamheden van MCM gebruikgemaakt van twee subsidieregelingen. Kathleen Bos, subsidieadviseur bij Subvention, vroeg de volgende subsidieregelingen met succes aan:

  • MIT R&D samenwerkingsproject met twee projectpartners voor de Smart Factory; het verlagen van interne logistieke kosten en het verkorten van productie- en doorlooptijd.
  • Flevoland Innovatievoucher voor advisering en hulp bij aansturing implementatie Smart Factory.

Over MCM

MCM produceert hoogwaardige metalen halffabricaten, zowel serieel als projectmatig. Denk aan onderdelen en constructies voor de algemene machinebouw, maar ook voor de agrarische sector, de tuinbouw, de papierindustrie en de afvalverwerking. Daarnaast levert MCM speciale producten in onder andere de maritieme markt en lucht- en ruimtevaart.

MCM is gewend naar de toekomst te kijken. Innovatie stond de afgelopen decennia altijd centraal bij nieuwe machines en nieuwe processen. Het nieuwe pand in Marknesse past daarbij.

Benieuwd naar jouw subsidie- of financieringsmogelijkheden?

Meer weten over MCM of de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf? Subvention heeft veel ervaring in zowel innovatie- als investeringsprojecten in de maakindustrie. Neem vrijblijvend contact op met Harro Kisteman via 038 – 853 13 85 of Kathleen Bos via 053 – 434 85 12 of gebruik ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Harro

Ook interessant