Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Amalthea, een geitenkaasproducent met een sterke visie op duurzaamheid, heeft tot doel gesteld om een volledig gasloze fabriek te realiseren. Door de intensieve samenwerking met Subvention heeft Amalthea alle subsidiemogelijkheden benut om tot dit geweldige resultaat te komen.

Duurzame investering draagt bij aan energietransitie

Amalthea wil een zo duurzaam mogelijk productieproces realiseren. Door te investeren in geïntegreerde, grootschalige industriële warmtepompen, zet Amalthea grote stappen naar een volledig gasloze productie.

Een tweetal geïntegreerde industriële warmtepompen, ter vervanging van de huidige warmte- en koudevoorziening, is een cruciale stap in dit traject. Bovendien zijn er extra luchtbehandelingskasten. Met dit systeem wordt de energie-efficiëntie verhoogd en dus CO₂- en NOx-emissies gereduceerd. Amalthea gaat door deze investering volledig af van het gebruik van aardgas voor haar productieproces door versneld te investeren in bewezen technieken.

Door deze investering wordt er maar liefst 1.720 ton CO₂ per jaar gereduceerd. Subvention verzorgde voor Amalthea het volledige subsidietraject verzorgd en hier onder andere VEKI-subsidie voor aangevraagd. Met een totale bijdrage van ruim € 2 miljoen, heeft Amalthea deze investering versneld kunnen uitvoeren.

Ook deden we een subsidieaanvraag voor de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). De samenwerking was intensief op technisch vlak maar ook op financieel vlak.

>> Lees meer over de mogelijkheden van de VEKI-subsidie

Samenwerkingen

Over Amalthea

Amalthea is de geitenkaasproducent van Nederland. Producten worden in meer dan 35 landen verkocht. Het bedrijf is dagelijks bezig met het optimaal benutten van de topkwaliteit geitenmelk van circa 50 geitenhouders van de Amalthea Coöperatie van geitenhouders. Amalthea gelooft in de kracht van innovatie en dat voedingsmiddelenbedrijven die succesvol innovatieve, duurzame, gezonde en passende dagelijkse eet- en drinkproducten maken die aansluiten bij de consumentenbehoeften en maatschappelijke vraagstukken de toekomst hebben.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project?

Onze experts op het gebied van subsidies voor grote investeringen in de industrie kunnen je helpen bij het ontdekken van de mogelijkheden voor jouw project. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem contact op met Niek Gillis via 038 – 853 1385 of maak gebruik van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Niek

Ook interessant