Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Cirwinn richt zich op duurzame afvalscheiding waarbij de meest diverse soorten afval worden ingezet als nieuwe grondstof, herbruikbare bouwstof of energiedragers. Innovatie is een continue vereiste om het sorteerproces te optimaliseren.

Innovatie voor een duurzame productielijn

Investeringen in duurzame productielijnen zijn noodzakelijk. Verder werkt een eigen R&D-afdeling aan de benodigde innovaties om de afvalstromen nog beter te scheiden. Subvention is nauw betrokken bij deze innovaties en investeringsprojecten. De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) maakt het voor Cirwinn mogelijk om een vernieuwd duurzaam sorteerproces of nieuw eindproduct te ontwikkelen.

Fiscale subsidie van WBSO voor verlaging van de R&D-kosten

Cirwinn doet zelf onderzoek naar de technisch innovatieve systemen binnen het sorteerproces van afval. Subvention vertaalt dit ontwikkelingsproces naar een subsidieaanvraag waarbij de technologische vernieuwing wordt beschreven. Het resultaat is verlaging van de R&D-kosten door het behalen van fiscale subsidie met de WBSO-regeling.

Van vuilniszak naar grondstofbak met herbruikbare fracties

Een voorbeeld van een WBSO-traject is het onderzoek naar huishoudelijk afval niet direct compleet te vermalen tot pulp of granulaat maar de mogelijkheid tot scheiden van de verschillende fracties (PMD materiaal) in grotere delen te onderzoeken. Een innovatieve ‘zakopener’ kan het afval zo uit elkaar trekken dat een brede sorteerlijn met meerdere optische scheiders materiaal in bruikbare fracties kan opdelen.

Ook subsidie voor jouw innovatieproject?

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor subsidies voor jouw bedrijf of project? Onze subsidiespecialisten hebben naast de afvalverwerkende industrie ook veel ervaring met innovatiesubsidies in de kunststof- en voedingsmiddelenindustrie. Neem vrijblijvend contact op met Freerk Jan Hoekstra via 038 – 853 13 85 of f.hoekstra@subvention.nl.

Over Cirwinn

De overtuiging dat afval niet waardeloos is, maar in veel gevallen geschikt is voor hergebruik, blijkt uit de Cirwinns slogan: ‘van afval naar grondstof’. Of het nou gaat om huishoudelijk afval, textiel, PET-flessen of glas, hout, puin of groenafval. Overal zet Cirwinn afval om tot bruikbare monostromen.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Freerk Jan

Ook interessant