Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

De vroegere voerfabriek van Coöperatieve Landbouw Vereniging Nieuwleusen en Omstreken werd door Klein Holding Vastgoed uit Staphorst getransformeerd tot een modern kantoorpand. Doordat het pand van energielabel G naar A ging, kwam een groot deel van de bouwsom in aanmerking voor subsidie. Daarnaast verkreeg het gebouw een groenverklaring en werd er subsidie verkregen voor 200 zonnepanelen.

Karakteristieke voerfabriek in ere hersteld

Met de renovatie werd de voormalige voerfabriek in ere hersteld. Huls Architecten uit Staphorst zorgde ervoor dat het perron waar de wagens werden geladen en de karakteristieke voersilo werden behouden. BAM  Infra maakt ondertussen gebruik van het pand als uitbreiding van het naastgelegen kantoor.

Wat heeft subsidie betekent in de renovatie?

Dat er veel aan het verouderde industriële pand moest gebeuren, betekende ook dat er veel subsidiemogelijkheden waren. Een energieprestatieadvies utiliteit (EPA-U) liet zien dat het pand in de oude situatie energielabel G had.

Voor het verbeteren van de energieprestatie stelde Zienergie, een zusteronderneming van Subvention, een maatwerkadvies op. Dit advies geeft inzicht in concrete energetische verbetermaatregelen met bijbehorende kosten, CO2-reductie en labelstappen. Door de korte lijntjes en nauwe samenwerking kan Subvention de relevante subsidies afstemmen op de voorgenomen investeringen. Op deze manier behaald de ondernemer het maximale subsidieresultaat.

Afbeelding: Effect maatregelpakketten op energielabel (uit energieprestatieadvies)
Effect maatregelpakketten op energielabel

Met investeringssubsidie en investeringsaftrek naar energielabel A

Vanuit het EPA-U maatwerkadvies werd een pakket maatregelen doorgevoerd waarmee het pand nu energielabel A (Energie-Index: 0,44) heeft. Veel van de investeringen voor de isolatie van vloeren, kelder, dak, gevels, kozijnen en glas kwamen in 2017 aanmerking voor 55% Energie-investeringsaftrek (vanaf 2019 45%). Ook de kosten voor een warmtepomp en een koelinstallatie in het plafond voor in de zomer konden rekenen op Energie-investeringsaftrek.

Groenverklaring biedt extra voordeel

Subvention regelde een groenverklaring waarmee een groot deel van de bouwsom in aanmerking kwam voor Milieu-investeringsaftrek van 27%*. Bij een vennootschapsbelasting van 25% is het netto subsidievoordeel 6,75%. Daarnaast is middels een groenfinanciering ook nog rentevoordeel te behalen bij een Groenbank.
* Vanaf 2019 vervalt de bedrijfsmiddelcode voor Regeling groenprojecten in de Milieulijst. Panden met een groenverklaring komen daarom niet meer vanzelf in aanmerking voor Milieu-investeringsaftrek.

15 jaar exploitatiesubsidie voor zonnepanelen

Voor de 200 zonnepanelen op het dak van het gebouw is een exploitatiesubsidie voor 15 jaar verkregen met de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Hiermee wordt het verschil tussen de kostprijs en grijze stroom gesubsidieerd.

Toekomstbestendig pand voldoet aan gebruikseisen en toekomstige wetgeving

De juiste duurzaamheidsambities bij het renovatieproces zorgen er als vastgoedondernemer voor dat jouw pand goed in de markt ligt. Door te voldoen aan hedendaagse gebruikseisen en toekomstige wetgeving voor minimaal label C in 2023 en A in 2030, verhoog je de marktwaarde en perk je risico’s in.

Subsidie aanvragen voor jouw kantoor?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw kantoorpand en welke mogelijkheden subsidies daarbij bieden? Neem vrijblijvend contact op met onze subsidieadviseurs Ruud Lenderink via 038 – 853 13 85 of Bob van Dijk via 053 – 434 85 12  om de mogelijkheden voor jouw kantoor te bespreken. Je kunt ook gebruikmaken van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Ruud

Ook interessant