Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

De visie van AFAS is ‘inspireert beter ondernemen’. Dit wil de organisatie ook bereiken met haar eigen nieuwe clubhuis. Op steenworp afstand van het huidige kantoor is het Experience Center van AFAS Software gerealiseerd. Een ambitieus en hightech nieuwbouwproject waar Subvention het subsidieadvies voor verzorgd heeft.

Toekomstbestendig bouwen

Het nieuwe gebouw van AFAS bestaat niet alleen uit het kantoor,  maar er is ook een fitness-, restaurant- en horecagedeelte, demonstratieruimtes en een theater. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage. De duurzaamheidsambitie komt onder andere tot uiting doordat het gebouw compleet gasloos is.

Toekomstbestending bouwen staat centraal, waarbij vooral gelet is op de wensen van medewerkers en bezoekers. Er is zoveel mogelijk ruimte voor ontspanning in het pand en op het terrein. Flexibiliteit is ingebouwd. Er zijn hoogstaande regelsystemen van licht en klimaat. Ook zet AFAS in op duurzame energie door de toepassing van geïntegreerde zonnepanelen in het gebouw (BIPV).

Subsidiemogelijkheden vanaf de tekentafel

Subsidieadviseur Thijs Vaneker van Subvention is in een vroeg stadium betrokken bij dit ambitieuze project van AFAS: ‘We beoordeelden welke subsidiemogelijkheden aansloten bij het ontwerp.’ AFAS maakt bij dit project gebruik van de fiscale voordelen met de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Voor het toepassen van zonnepanelen op het dak vroeg Subvention vervolgens nog de Stimulering Duurzame Energie (SDE++) aan.

Energieneutraal kantoor

Het AFAS kantoorgebouw is bijna helemaal energieneutraal. Er wordt gebruik gemaakt van warmtewisselaars en warmtepompen en er zitten overal sensoren, waardoor er alleen energie wordt gevraagd die ook echt gebruikt wordt. AFAS werkt ook met een gescheiden ventilatie voor kantoor en theater. Want als het theater vol zit, is het kantoor vaak al leeg. Zo ventileren en ioniseren ze niet meer dan nodig is. Ook energiezuinige LED-verlichting, zonwerend driedubbelglas, 100% recyclebare vilten lamellenplafonds, duurzame klimaatinstallatie en geïntegreerde zonnecellen op het dak van het bedrijfsrestaurant zorgen ervoor dat het nieuwe kantoor zo goed als energieneutraal functioneert.

Bekijk de video hieronder voor een uitgebreide uitleg over de subsidies voor de nieuwbouw van AFAS Software:

Over AFAS Software

AFAS is een familiebedrijf dat innovatieve softwareproducten ontwikkelt voor de zakelijke en consumentenmarkt. AFAS vindt het belangrijk dat iedereen weet wat er (wanneer) gebeurt rondom de nieuwbouw van het Experience Center. Alles draait om beleving! Daarom realiseerden ze een website speciaal over en voor dit project: www.afasexperiencecenter.nl.

Samenwerkingspartners

Aannemer: Dura Vermeer
Installateur: HOMIJ

Meer weten of subsidie benutten?

Ga je nieuwbouwen of ben je betrokken bij bouwprojecten die mogelijk in aanmerking komen voor subsidie? Neem contact op met Thijs Vaneker, dan kun je de mogelijkheden bespreken! Je kunt ons bereiken via 038 – 853 13 85 of 053 – 434 85 12 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Thijs

Ook interessant