Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Fletcher Hotel Marknesse heeft van een bestaand kantoorpand een nieuw hotel gemaakt, pal tegen het natuurgebied het Waterloopbos. Initiatiefnemer Martin Daniëls – eigenaar Maica B.V. – had een kantoorgebouw naast het Waterloopbos. Helaas waren er weinig bedrijven met interesse. Hierdoor bedacht hij samen met zijn vrouw dat er op die plek een Fletcher-hotel moest komen. Fletcher gaat het pand huren voor een langdurige periode.

BREEAM-NL certificaat

Het pand heeft een BREEAM-NL In-Use certificaat Excellent. Dit komt onder andere door meerdere duurzame investeringen. Ook is er rekening gehouden met het feit dat het hotel naast een natuurgebied staat.

Martin Daniëls: “We gebruiken alleen gekeurd hout, hebben alle kozijnen vervangen door aluminium kozijnen met koudebrugonderbreking en HR++ glas. De gevel en vloeren hebben we geïsoleerd en we hebben luchtverversing met warmteterugwinning. Ook is er een HVRF-installatie aangelegd, dat betekent dat we warm water door de hotelkamers sturen en geen freon. Het voordeel is dat deze installatie koeling kan geven aan ruimtes die al opwarmen in de zon en tegelijk ruimtes kan verwarmen die in de schaduw liggen, zonder veel energieverlies”.

Subvention heeft veel ervaring met BREAAM-certificeringen aanvragen binnen de hotelbranche. Ook voor Fletcher Hotel Marknesse begeleidde Subvention met succes het subsidietraject. Bekijk ook eens ons artikel over duurzaam (ver)bouwen verdient zichzelf terug.

Zuinig hotel met BREAAM Excellent certificaat

De zuinigheid van Martin Daniëls loont bij het omzetten van het kantoorgebouw in een hotel. Daniëls kreeg van de BREEAM-NL Expert en de BREEAM-NL Assessor complimenten over de afvalstromen. Een mooi voorbeeld zijn de gipswanden uit het kantoor. Die waren net te smal om in een nieuwe metal stud wand te kunnen hergebruiken. Ze bedachten dat deze dwars gebruikt konden worden met een laag gipsplaten erover. Ook de steenwol in de wanden is hergebruikt.

Batterijen en zonnepanelen als oplossing voor stroomproblemen

Vanwege de stroomproblemen in de Noordoostpolder zijn batterijen neergezet. Hiermee hopen ze energie op te slaan en daarmee de stroomvoorziening zeker te stellen. Er zijn daardoor meer zonnepanelen geplaatst waarmee de overtollige stroom wordt opgeslagen voor als het nodig is. Het hotel is bijna gasloos en hopen hiermee in de toekomst ook praktisch zelfvoorzienend te zijn.

Het hotel ligt pal naast het Waterloopbos, een natuurgebied van Natuurmonumenten. Daarom heeft Daniëls een ecoloog gevraagd om een rapport op te stellen over wat er nog aan biodiversiteit kan verbeteren. Het plan is nog niet goedgekeurd, maar er komen sowieso vogelkasten en een insectenhotel.

Op vrijdag 31 maart 2023 zijn de deuren van het splinternieuwe 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant Marknesse geopend. Maica B.V. regelde de hotelkamers en de techniek. Fletcher exploiteert het restaurant en het hotel. Er kunnen 220 gasten per dag in het Hotel terecht.

Jouw subsidiemogelijkheden voor verduurzaming van vastgoed?

Dagelijks helpen de subsidieadviseurs van Subvention ondernemers en verhuurders bij de realisatie en verduurzaming van vastgoed. Wil je jouw subsidiemogelijkheden in beeld krijgen? Neem contact op met Jasper van Benthem via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

De subsidieadviseurs van Subvention zijn benieuwd naar jouw ambities en denken graag met je mee.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Jasper

Ook interessant