Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Een compleet nieuw bedrijfspand bracht Duntep meer dan alleen groei in productiecapaciteit. De bedrijfshal met kantoordeel biedt betere werkomstandigheden en is daarnaast energieneutraal. Allerlei innovaties maken het mogelijk efficiënter te werken. Een duurzaam pand op alle vlakken!

De voordelen van een duurzaam bedrijfsgebouw

Duntep wilde met de bouw van het nieuwe pand maatschappelijk verantwoord ondernemen. Milieu, duurzaamheid en tevreden werknemers staan hoog in het vaandel. Ook met de bouw van het nieuwe pand hield het bedrijf hier rekening mee. De voordelen voor Duntep zijn, zoals ze het zelf beschrijven:

  • Optimaal werkproces
  • Energieneutraal
  • Mogelijkheid tot uitbreiding in later stadium
  • Daglicht en uitzicht
  • Slimme brandveiligheid
  • Constructief en vrij indeelbaar
  • Onderhoudsarme materialen
  • Zonnepanelen

Met verbranding eigen restmateriaal zelfvoorzienend én energieneutraal

Een grote shredder maakt eigen afvalhout dat uit de productie van mobiele bungalows en chalets voortvloeit, geschikt voor de verwarming van het pand. Samen met 533 zonnepanelen op het dak is het bedrijf hierdoor zelfvoorzienend en energieneutraal.

Welke subsidies zijn er voor nieuwbouw van een duurzaam utiliteitspand?

‘Doordat het nieuwe pand voldoet aan de eisen voor een ‘Zeer duurzaam nieuw utiliteitsgebouw’, komt de bouwsom in aanmerking voor Milieu-investeringsaftrek en Vamil (variabele afschrijving)’, legt subsidieadviseur Ruud Lenderink uit. Daarnaast geeft een groenverklaring recht op een groenfinanciering met rente- en liquiditeitsvoordelen.

Ruud: ‘Voor losse componenten zoals een luchtbehandelingskast die warmte of koude terugwint uit ventilatielucht maakten we optimaal gebruik van de mogelijkheden van en de Energie-investeringsaftrek.’

Ten slotte kunnen de zonnepanelen op het dak rekenen op een exploitatiesubsidie (SDE+*) waarbij de zogenaamde ‘onrendabele top’ voor maar liefst 15 jaar wordt gesubsidieerd.

* De SDE+ is in het voorjaar 2020 voor laatste keer open, daarna biedt de SDE++ nieuwe mogelijkheden.

Subsidie voor de nieuwbouw van jouw pand?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor subsidie? Ruud Lenderink kan je alles vertellen over de subsidiemogelijkheden. Ook bij renovatie van een bestaand gebouw of het realiseren van een circulair pand is er veel voordeel te behalen. Neem contact op met Ruud via 038 – 853 13 85 of gebruik ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Ruud

Ook interessant