Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Thebalux Badkamermeubelen vroeg zich af hoe de nieuwbouw van de productielocatie met kantoor in Biddinghuizen op een duurzame manier te realiseren. Samen met Thebalux, architecten van Team 2 en Hedibouw is er gekozen om met gebouwkeurmerk GPR Gebouw de verduurzamingsslag te maken. De overheid stimuleert deze duurzame gebouwkeurmerken met verschillende subsidies.

Gebouwkeurmerk maakt duurzaamheid inzichtelijk en biedt subsidiemogelijkheden

Bij het ontwerp werd het hoogst haalbare niveau van GPR nagestreefd voor duurzame nieuwbouw. Het gebouw scoort minimaal 8,5 van de 10 punten op de vijf duurzaamheidsthema’s van het keurmerk.

De certificering biedt meer dan alleen inzicht in de mate van duurzaamheid. Een gebouw met een gebouwkeurmerk GPR Gebouw – maar bijvoorbeeld ook BREEAM of LEED – komt namelijk ook in aanmerking voor Milieu-investeringsaftrek.

Daarnaast konden de energiebesparende investeringen in het nieuwe pand van Thebalux rekenen op extra fiscaal voordeel met de Energie-investeringsaftrek. De zonnepanelen op het dak met een vermogen van 216 kilowattpiek kunnen rekenen op een exploitatiesubsidie met de SDE+.

Wat zijn de subsidiemogelijkheden voor het gebouwkeurmerk GPR?

‘Voor Thebalux hebben we GPR gecombineerd met de Regeling Groenprojecten’, vertelt subsidieadviseur Niek Gillis over het project. Deze regeling vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is bedoeld voor duurzame energieneutrale gebouwen. De RVO geeft daarbij aan een bank goedkeuring dat het project een zogenaamde Groenfinanciering mag ontvangen. Dit levert Thebalux een financieringsvoordeel op.

Door de combinatie van subsidies en financieringsvoordelen is Thebalux in staat een zeer duurzaam en energieneutraal hoofdkantoor en magazijn te realiseren. ‘Een gezond ambitieus project waarbij we in samenwerking met architecten van Team en Hedibouw een mooie bijdrage hebben kunnen leveren’, aldus Niek.

Hoe werkt GPR Gebouw?

GPR Gebouw is een keurmerk voor zowel nieuwbouw als renovatie van gebouwen. Het keurmerk maakt duurzaamheid inzichtelijk en biedt de mogelijkheid voor een certificaat. GPR Gebouw stelt duurzaamheidseisen op vijf thema’s:

  • Energie
  • Milieu
  • Gezondheid
  • Gebruikerskwaliteit
  • Toekomstwaarde

De thema’s bieden handvatten bij het hele bouwproces, van ontwerp tot realisatie. Een rapportcijfer per thema maakt de duurzaamheid van je gebouw inzichtelijk en bepaalt in hoeverre je voor subsidie in aanmerking komt. GPR Gebouw is een toonaangevend keurmerk dat ook prima in te zetten is in de communicatie van je duurzaamheids- of MVO-beleid.

GPR Gebouw thema'sAfbeelding: GPR Gebouw

Foto’s: Team 2 Studio voor de bouwkunst en Hedibouw

Welk keurmerk is geschikt voor mijn gebouw?

Alle utiliteitsgebouwen, ook die met industriefunctie, met een duurzaam gebouwkeurmerk zoals GPR Gebouw, BREEAM of LEED komen in aanmerking voor subsidie. Wil jij weten wat in voor jouw project, nieuwbouw of renovatie, het meest geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact op met Niek Gillis via 038 – 853 13 85 of stel je vraag via ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Niek

Ook interessant