Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Duurzaam distributiecentrum bij Scherpenhuizen

Op het industrieterrein Acht-Noord in Eindhoven is direct naast de voormalige locatie een modern distributiecentrum en kantoor gebouwd. Het distributiecentrum heeft een totale vloeroppervlakte van 40.000 m². Daarvoor komt er een CO2-neutraal kantoor van 3.200 m2. Scherpenhuizen had de ambitie om de hoogste BREEAM score van ‘outstanding’ vijfsterren-duurzaamheidscertificering te behalen. Deze ambitie is behaald. Subvention is trots een belangrijk deel bijgedragen te hebben aan dit bijzondere project.

BREEAM-Excellent certificering

Martin Scherpenhuizen: “We wilden per se een duurzaam pand, omdat dit thema in de groente en fruit niet echt speelt. Gaandeweg de nieuwbouw realiseerden we ons dat we niet alleen ‘good’ of ‘very good’ wilden nastreven, maar dat excellent ook binnen handbereik lag. Uiteindelijk zijn we voor uitmuntend gegaan. Het is een extra investering, maar het bleek achteraf gezien eenvoudig binnen handbereik te liggen en bovendien hebben de meeste investeringen een reële terugverdientijd.”

Duurzame investeringen

Die duurzaamheid uit zich in het feit dat het kantoor CO2-neutraal is. De hoogwaardige restwarmte uit de koeling wordt gebruikt voor de krattenwasserij en de laagwaardige restwarmte verwarmt het kantoor. Het regenwater wordt hergebruikt. Het distributiecentrum is bovendien volledig LED-verlicht en heeft geen gasaansluiting. De koeling is gekoppeld aan zonnepanelen waardoor het centrum het grootste deel van het jaar qua energie zelfvoorzienend is.

Meer weten?

Wil je meer weten over het subsidietraject voor distributiecentrum Scherpenhuizen? Of wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw project zijn? Neem voor meer informatie contact op met Thijs Vaneker subsidieadviseur Vastgoed via 053 – 434 8512 of stuur een e-mail.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Thijs

Ook interessant