Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Nieuwbouw duurzaam crematorium – Hart van Berkelland

Het afscheid van een dierbare overledene persoonlijk maken. Dat is het doel van crematorium Hart van Berkelland in Haarlo. Op Landgoed Het Aamschot is een duurzaam crematorium gebouwd om in die behoefte te voorzien. Een ambitieus project waar duurzame investeringen zijn gerealiseerd met behulp van subsidie. Het resultaat mag er dan ook zeer zeker zijn. Een mix van een nieuwbouw crematorium en renovatie van de bijgebouwen op het landgoed met eigentijdse en moderne vertrekken die zijn aangepast aan alle eisen van deze tijd.

Duurzame resultaten door duurzame investeringen

De natuurlijke omgeving van Landgoed Het Aamschot is bijzonder te noemen. Alles in het teken om de laatste reis van de overledene onvergetelijk te maken. Het ontwerp en de uitstraling sluiten naadloos aan bij de dienstverlening en is tot in de puntjes doorgevoerd in het technische en duurzame ontwerp. Denk hierbij aan een luchtbehandelingssysteem met warmteterugwinning, ventilatie aangestuurd door CO2-sensoren en LED-verlichting.

Duurzaam karakter met behulp van subsidie

In samenwerking met crematieoven bouwer DFW Europe zijn bepaalde componenten uit de crematieoven gemeld onder de Energie Investeringsafrek, dat recht geeft op fiscale subsidie. Een onderdeel hiervan is, dat op een innovatieve manier de restwarmte wordt hergebruikt binnen het gebouw. Het gebouw wordt door middel van de restwarmte op een energie efficiënte manier verwarmd en gekoeld door middel van twee adsorptiewarmtepompen. Zo kan ook op een duurzame manier worden voorzien in koelbehoefte.

Groene ambities realistisch met Groenfinanciering

Door het toepassen van energiebesparende installaties en het hergebruik van restwarmte wordt een duurzaam gebouw gerealiseerd dat ongeveer 45% energiezuiniger is. In combinatie met het gebruik van duurzaam FSC-hout, halfverharding en het lozen van het hemelwater op eigen terrein, kwam het gebouw in aanmerking voor de Regeling Groenprojecten 2016. Binnen deze regeling komt de totaalinvestering in het duurzame gebouw in aanmerking voor de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Ook kan naast de subsidie gebruik gemaakt worden van een Groenfinanciering. Bij deze vorm van financiering is een rentekorting op de marktrente van toepassing. De rentekorting kan oplopen tot 1%.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit unieke project of wil je weten hoe je optimaal gebruik kunt maken van de subsidiemogelijkheden voor jouw vastgoedproject? Neem dan contact op met Bob van Dijk via 053 – 434 8512 of per mail .

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Bob

Ook interessant