Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Vanaf 2021 is het Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar, dat ook wel bekend staat als de Bijhorst, begonnen met een ambitieus project om het hotel uit te breiden en te verduurzamen. Met deze renovatie en nieuwbouw wordt een aanzienlijke upgrade aan het hotel toegevoegd.

De nieuwbouw zorgt voor een uitbreiding van maar liefst 135 splinternieuwe kamers naast het huidige hotelcomplex. Dit betekent dat de totale capaciteit van het hotel indrukwekkend zal toenemen tot 225 kamers. Met deze uitbreiding kunnen meer gasten genieten van de gastvrijheid en luxe waar Van der Valk om bekendstaat. De oplevering staat gepland in de zomer van 2023.

Verantwoord bouwen voor hoogste BREEAM-scores

Naast de uitbreiding van de kamers, besteedt Van der Valk ook veel aandacht aan duurzaamheid. Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar stelt ambitieuze doelen, waarbij het voor de nieuwbouw streeft naar een BREEAM-Outstanding certificering en voor de renovatie naar BREEAM In-Use Excellent.

Hiermee streeft het hotel de hoogste milieustandaarden na en behaalt het met de BREEAM-certificeringen een internationaal erkend keurmerk voor duurzaam bouwen.

Verduurzamingsmaatregelen

Bij dit project zijn diverse duurzame maatregelen genomen om een groenere en energiezuinige accommodatie te realiseren. Enkele van deze duurzame maatregelen zijn:

  • Duurzame energievoorziening: Van der Valk investeerde in duurzame energieproductie door middel van zonnepanelen. Daarnaast maakt het gebruik van warmtepompen voor de verwarming van het gebouw en voor het warmtapwater. Hierdoor is er geen algemene gasaansluiting meer.
  • Energie-efficiënte technologieën: Het hotel heeft geüpgraded naar energie-efficiënte technologieën, zoals ledverlichting en slimme thermostaten.
  • Duurzame watermanagement: Het hotel besteedde aandacht aan waterbesparing en -beheer. Dit omvat onder andere het gebruik van waterbesparende kranen en toiletten.

Optimaal subsidieresultaat

Subvention en Van der Valk hebben door de jaren heen een sterke en langdurige samenwerkingsband opgebouwd, waarbij subsidies bijdroegen aan de bouw en verbouw van tal van hotels. Zo ook bij Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar, waarbij Subvention het volledige subsidietraject voor haar rekening nam voor zowel de renovatie als de nieuwbouw van het iconische hotel.

Subsidie voor duurzame componenten

Dankzij de succesvolle samenwerking tussen Subvention, Van der Valk en de bouwpartijen zijn er diverse subsidies succesvol aangevraagd. Zo deed Subvention subsidieaanvragen voor  verschillende duurzame maatregelen zoals warmtepompen, HR-glas, isolatie, warmtepompboilers, luchtbehandelingssystemen, energiezuinige keukenapparatuur en zelfs een BioTransformer.

Milieu-investeringsaftrek voor BREEAM-certificering

Daarnaast benutte Subvention ook de Milieu-investeringsaftrek (MIA) voor de nieuw- en verbouw volgens de BREEAM-certificering. De MIA is een fiscale regeling die bedrijven stimuleert om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Het biedt ondernemers de mogelijkheid een deel van de investeringskosten af te trekken van de fiscale winst.

Groenfinanciering voor nieuwbouw

Naast het begeleiden van de subsidieaanvragen ondersteunde Subvention bij het aanvragen van Groenfinanciering voor de nieuwbouw. Groenfinanciering is een vorm van financiering die specifiek gericht is op duurzame projecten en initiatieven, waarbij je een rentekorting krijgt.

Bastiaan van het Reve, subsidieadviseur Vastgoed bij Subvention, over het project: ‘De samenwerking met Luiten van der Valk en de betrokken partijen is buitengewoon goed verlopen, wat heeft geleid tot een mooi project waarbij de subsidiemogelijkheden optimaal zijn benut.’

Samenwerkingspartners bij dit project

Subsidie voor verduurzaming vastgoed?

Wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden van duurzaam bouwen of verbouwen? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen met Bastiaan van het Reve via 053 – 434 12 85, of maak gebruik van ons contactformulier. We staan klaar om je te informeren en te adviseren op basis van jouw specifieke situatie.

Bekijk ook het project Nieuwe van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas toont ambitie

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Bastiaan

Ook interessant