Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

De Regeling groenprojecten stimuleert groene investeringen in de nieuwste ontwikkelingen in milieutechnologie en duurzame en innovatieve (bouw)projecten. De Regeling groenprojecten kent verschillende projectcategorieën waaronder duurzame nieuw- en verbouw van bedrijfsgebouwen.

Verduurzamingsslag financieel aantrekkelijk door groenfinanciering

Wouters Bouwmaterialen realiseerde in 2018 een energieneutrale uitbreiding met een aantrekkelijke groenfinanciering. Daarnaast voldoet het gebouw ook aan de andere hoofdvoorwaarden van de maatlat groenfinanciering:

  • Enkel de toepassing van duurzaam geproduceerd FSC-hout volgens de keten.
  • De hemelwaterafvoer is afgekoppeld van de riolering middels een infiltratiesysteem en er is halverharding toegepast.
  • Het gebouw heeft een flexibel ontwerp wat wil zeggen dat voorbereidingen op uitbreiding of functionele aanpassingen zijn getroffen. Demontabele wanden of constructies dragen hier aan bij. Ook de toepassing van installaties en bemetering per bouwdeel in plaats van voor het gehele gebouw, dragen bij aan de flexibiliteit van het ontwerp.

Aanvullende investeringssubsidies naast fiscaal voordeel Regeling groenprojecten

Naast het aantrekkelijke rentepercentage van een groenfinanciering maken aanvullende investeringssubsidies het aantrekkelijk te investeren in een duurzaam pand. Zo realiseerde Subvention een Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor een warmtepomp. Ook plaatste Wouters Bouwmaterialen zonnepanelen met behulp van de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Ten slotte komen de investeringen die op de Energie- en Milieulijst staan in aanmerking voor de energie- en milieu-investeringsaftrek. Dit zorgt naast de geldelijke subsidies en het rentevoordeel ook nog eens voor fiscaal voordeel.

Naast de vele financiële voordelen heeft Wouters Bouwmaterialen een energiezuinig en toekomstbestendig pand; een win-win-situatie!

Hoe ziet de aanvraagprocedure voor de Regeling groenprojecten eruit?

Voor een groenfinanciering met een aantrekkelijke rente heb je een groenverklaring nodig. Door te voldoen aan de eisen van de Regeling groenprojecten kan men deze groenverklaring verkrijgen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beoordeelt of projecten voldoen aan de (technische) randvoorwaarden. Alle grote banken in Nederland hebben een zogenaamde ‘Groenbank’.

Subvention is gespecialiseerd in het verkrijgen van groenverklaringen en het aanvragen van de bijkomende subsidies. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw pand of onderneming? Neem vrijblijvend contact op met subsidieadviseur Thijs Vaneker via 053 – 434 85 12 of stel jouw subsidievraag via Mijn subsidievraag.

Over Wouters Bouwmaterialen

Wouters Bouwmaterialen voert een toonaangevend assortiment aan (af)bouwmaterialen, vloer- en wandtegels, sanitair, kachels, natuursteen en bouwchemie voor nieuwbouw en verbouwen, renovatie en verduurzaming. Dankzij het assortiment, een perfecte logistiek en ervaren vakspecialisten brengt Wouters Bouwmaterialen samen met klanten, bouw- of aannemersbedrijf elk project tot het gewenste resultaat.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Thijs

Ook interessant