Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Op bedrijvenpark H2O, direct gelegen aan knooppunt Hattemerbroek, realiseerde NTP Infra in 2021 een energieneutraal kantoorgebouw en vrijstaande werkplaats met loods. Subvention heeft samen met NTP Infra een groenfinanciering en GPR-certificaat met een duurzaamheidsscore van 8,0 voor het kantoorgebouw gerealiseerd.

Wat is groenfinanciering?

Wanneer het pand voldoet aan de eisen van de Regeling groenprojecten, verkrijg je een groenverklaring. Dit geeft recht op een groenfinanciering met rentekorting bij een groenbank. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beoordeelt of projecten voldoen aan de (technische) randvoorwaarden. Alle grote banken in Nederland hebben een zogenaamde ‘Groenbank’. Een goedkopere financiering dus omdat er met ‘groen’ geld wordt gefinancierd.

Om gebruik te maken van groenfinanciering moet er aan de volgende eisen worden voldaan:

  • Enkel de toepassing van duurzaam geproduceerd FSC-hout volgens de keten.
  • Het hemelwater dat op het kantoorgebouw valt, wordt via een gemeente riool geloosd op een nabij gelegen WADI op het bedrijventerrein. Het regenwater van het industriepand wordt door NTP hergebruikt.
  • Het gebouw heeft een flexibel ontwerp wat wil zeggen dat voorbereidingen op uitbreiding of functionele aanpassingen zijn getroffen. Demontabele wanden of constructies dragen hier aan bij. Ook de toepassing van installaties in plaats van voor het gehele gebouw en het gebruik van warmtepompen, dragen bij aan de flexibiliteit van het ontwerp.

Diverse subsidies leveren geld op voor nieuwbouw NTP Infra

Naast het aantrekkelijke rentepercentage van een groenfinanciering maken aanvullende investeringssubsidies het aantrekkelijk te investeren in een duurzaam pand. Het kantoorpand van NTP Infra is op basis van de GPR-methode gecertificeerd met een 8,0. Door deze score werd er ook gebruik gemaakt van de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) voor zowel het kantoor als het industriepand. Doormiddel van zonnepanelen en de daarbij witte dakbedekking werden er aan alle subsidie-eisen voldaan.

De investeringen in ledverlichting, warmtepompen en luchtbehandelingskasten komen in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Dit zorgt naast de geldelijke subsidies en het rentevoordeel ook nog eens voor fiscaal voordeel. Naast vele financiële voordelen heeft NTP een duurzaam, energiezuinig en toekomstbestendig bedrijfspand; een win-winsituatie!

Hoe werkt GPR Gebouw?

GPR Gebouw is een keurmerk voor zowel nieuwbouw als renovatie van gebouwen. Het keurmerk maakt duurzaamheid inzichtelijk en biedt de mogelijkheid voor een certificaat. GPR Gebouw stelt duurzaamheidseisen op vijf thema’s:

  • Energie
  • Milieu
  • Gezondheid
  • Gebruikerskwaliteit
  • Toekomstwaarde

De thema’s bieden handvatten bij het hele bouwproces, van ontwerp tot realisatie. Een rapportcijfer per thema maakt de duurzaamheid van je gebouw inzichtelijk en bepaalt in hoeverre je voor subsidie in aanmerking komt. GPR Gebouw is een toonaangevend keurmerk dat ook prima in te zetten is in de communicatie van je duurzaamheids- of MVO-beleid.

Samenwerkingspartners

Over NTP

NTP is een regionale aannemer en actief op het gebied van wegen, bodem, water, energie en advies. In samenwerking met overheid, bedrijven en instellingen richt NTP de leefomgeving op infrastructureel en milieukundig vlak op een veilige en gezonde wijze functioneler en duurzamer in. Naast uitvoeringswerkzaamheden richt NTP zich op het ontwikkelen van duurzame innovaties en nieuwe samenwerkingsvormen in de keten. NTP heeft vestigingen in Hattem, Zevenaar en Enschede.

Klik hier meer impressies van het energieneutraal kantoorgebouw en vrijstaande werkplaats met loods.

Subsidie voor jouw bedrijfspand?

Meer weten over de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijfspand? Subvention heeft veel ervaring in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten van kantoren, magazijnen, fabrieken en andere utiliteitspanden. Neem vrijblijvend contact op met Jasper van Benthem via 053 – 4343 85 12 of gebruik ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Jasper

Ook interessant