Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Naast het duurzaamste wellnesscomplex van Europa Thermen Berendonck komt een nieuw en tevens duurzaam wellnesshotel dat via een tunnel met het resort verbonden wordt. In het hotel komen 103 kamers en twee restaurants. Naast de tunnel, verbindt ook een duurzame integrale oplossing beide complexen.

BREAAM Excellent

Het hotel wordt gerealiseerd met veel aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. De ambitie voor het hotel ligt op een 5-sterrenniveau en BREEAM Excellent.

De onderdelen management (93,75%), afval (87,85%) en energie (84,47%) scoren bijzonder hoog.

Opslagbuffer
HoCoSto thermische (seizoens)oplsagbuffer

Thermische opslagbuffer zorgt voor gasloos resort en hotel

Een deel van de warmteopwekkingscapaciteit van de warmtepompen van Hotel Berendonck worden benut om het laatste restant aan gasverbruik bij het reeds bestaande Thermen Berendonck te doen verdwijnen. Daarvoor gaat Hotel Berendonck gebruikmaken van een thermische opslagbuffer in combinatie met warmtepompen. Deze warmtepompen moeten zorgen voor de warmteopwekking voor het nieuw te realiseren hotel. De thermische (seizoens)bufferopslag is benodigd om de warmte- en koudevraag van zowel het hotel als de thermen op te vangen en af te stemmen. Zo gaat niet alleen Hotel Berendonck maar ook Thermen Berendonck de toekomst duurzaam tegemoet!

Duurzame investeringen

Naast BREEAM Excellent en de thermische opslagbuffer regelde Subvention ook subsidieaanvragen voor bijvoorbeeld zeer duurzame warmteopwekking. Om 70 graden Celsius te leveren, wordt naast de Hocosto-buffer met zeer efficiënte water/water warmtepomp ook gebruikgemaakt van een lucht/waterwarmtepomp op basis van CO2.

Samenwerkingspartners

Alle partners werken samen aan een uitzonderlijk duurzaam gebouw. Linthorst levert een hoge mate van maatwerk op energetisch gebied. Aannemer Van Norel draagt veel zorg aan duurzaamheid door te waarborgen dat bijvoorbeeld al het hout van duurzame afkomst is en W4Y Adviseurs heeft met haar erkende specialisten het gehele BREEAM-traject begeleid.

Subsidie voor bouw hotel en leisure?

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor duurzaam bouwen en bijbehorende subsidiekansen voor jou zijn? Neem vrijblijvend contact op met Ruud Lenderink via 038 – 853 1385 of maak gebruik van ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Ruud

Ook interessant