Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen in de Eemshaven krijgt een bijdrage van € 1 miljoen van het Waddenfonds voor de verduurzaming van een industrieel reinigingsproces van vervuilde grond. Subvention hielp succesvol met de aanvraag.

Theo Pouw grondreiniginsinstallatie

Reinigen van vervuilde grond in Eemshaven 

Door een innovatieve aanpassing van een gedeelte van het industriële reinigingsproces, is voortaan veel minder fossiele brandstof nodig. Ook wordt hoogwaardig vliegas dat tijdens het reinigingsproces ontstaat afgevangen. Het vliegas kan dienen als cementvervanger in de bouw. Dat levert een flinke reductie van CO2-uitstoot op het Waddengebied. Het vergroenen van het reinigingsproces kost in totaal ruim € 4,6 miljoen.

Het project draagt bij een van de doelstelling van het Waddenfonds voor een duurzame economische ontwikkeling van het Waddengebied en voor verduurzaming van industriële processen in de Waddenzeehavens. Ook zorgt het voor reductie van CO2-uitstoot en minder belasting van de natuur in de Waddenzee en wordt de circulariteit gestimuleerd.

Subvention ontzorgt Theo Pouw

Subvention heeft Theo Pouw geadviseerd over het Waddenfonds, een projectplan opgesteld, de aanvraag ingediend en natuurlijk alles afgestemd met het Waddenfonds. Op een later moment gaat Subvention de voortgangsrapportage en vaststelling indienen. 

Lees ook over een ander project van Theo Pouw ‘Continue innovatie en recycling in het DNA van de Theo Pouw Groep’. 

Over Theo Pouw 

Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen in Eemshaven verzorgt de productie van beton, de op- en overslag en transport van primaire en secundaire bouwstoffen en de inname en verwerking van verontreinigde grondstromen en diverse soorten bouw- en slooppuin. Voor de verwerking beschikken zij over een thermische reiniger, een zeeftoren en mobiele breekinstallaties. Materiaal dat niet in Eemshaven kan worden gereinigd, wordt per schip getransporteerd naar de vestiging in Utrecht voor verwerking met andere technieken.

Subsidie voor jouw investering? 

Wil jij weten wat de subsidiemogelijkheden voor jouw investering of bedrijf zijn? Onze subsidiespecialisten hebben naast recycling en energiebesparing ook veel ervaring met investerings- en innovatiesubsidies in de kunststof- en voedingsmiddelenindustrie. Neem vrijblijvend contact op met Maarten Wassing via 038 – 853 13 85 of  m.wassing@subvention.nl.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Maarten

Ook interessant