Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Agrifac Machinery, wereldwijd producent in agrarische machines, bouwde een nieuwe fabriek in Steenwijk. Subvention schoof aan bij de ontwerptafel en samen met alle betrokken partijen is uiteindelijk het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat behaald. Agrifac stelde namelijk meteen al een belangrijke eis: het gebouw moet zo duurzaam mogelijk worden.

Hoogst haalbare duurzaamheidskeurmerk

Met de bouw heeft Agrifac grote stappen gezet in haar eigen duurzaamheidsambities. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is door certificeringsorganisatie BREEAM beoordeeld met het keurmerk ‘Outstanding’. Dat is het hoogst haalbare niveau en het bedrijf is dan ook de eerste in de sector met zo’n keurmerk. Peter Millenaar, CEO van Agrifac: “We zijn continu bezig om onze producten te laten voldoen aan ons ‘4 e’-concept, dat wil zeggen dat efficiency, economie, ergonomie en ecologie leidend zijn in ons werk. Natuurlijk willen we dan ook dat onze behuizing aan dezelfde voorwaarden voldoet.”

Subsidie speelt belangrijke rol

Subsidies spelen een belangrijke rol in het nieuwbouwtraject. Zo heeft Subvention een aanvraag gedaan bij Provincie Overijssel die is beschikt. Voor het bouwen volgens de BREEAM Outstanding methode ontvangt Agrifac nu vanuit de Provincie een aanzienlijke bijdrage. Niek Gillis, subsidiespecialist in duurzame bouw en investeringsprojecten, is sinds de ontwerpfase betrokken bij het nieuwbouwproject. “Meedenkend in het ontwerpproces zijn er al vroeg de juiste keuzes gemaakt in duurzaamheid, technieken en kosten- en batenanalyses in combinatie met subsidies en duurzaamheidslabels. Voor de asbestsanering bijvoorbeeld: dat ging om meer dan 10.000 m² en daar waren destijds meerdere subsidieregelingen op van toepassing. Die hebben we met succes aangevraagd.”

Energieneutraal bouwen

De wens van Agrifac was om volledig energieneutraal te worden. Vanuit die visie kon Subvention diverse subsidieaanvragen verzorgen. Onder andere voor klimaatinstallaties en verlichtingssystemen, die in aanmerking kwamen voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Ook is er meer dan 3.000 m² zonnepanelen geplaatst. Niek Gillis: “Voor de zonnepanelen hebben we met succes de Stimulering Duurzame Energie (SDE+) aangevraagd. En omdat er wordt gebouwd volgens het BREEAM NL-keurmerk, komt Agrifac ook in aanmerking voor de Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Het resultaat: de gehele bouwsom is fiscaal extra aftrekbaar.”

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of heeft jouw onderneming bouwplannen? Neem vrijblijvend contact op met Niek Gillis via 038 – 853 13 85 of laat jouw gegevens achter. Onze adviseurs denken graag mee!

Vestiging Zwolle: 038 – 853 13 85
Vestiging Enschede: 053 – 434 85 12

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Niek

Ook interessant