Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Galvano Hengelo is specialist in galvaniseren. Dagelijks is Galvano Hengelo bezig met metaaldeklagen voor functionele en technische toepassingen. Doel is het verbeteren van de eigenschappen van het basismetaal, bijvoorbeeld op gebied van elektrische geleiding of corrosiewering. Een duurzame toepassing die de levensduur van een product bepaald.

Ambitieus galvaniseren

Galvano Hengelo is één van onze meest vooruitstrevende klanten. Enkele jaren geleden is er al een energie-efficiënte en milieuvriendelijke nieuwbouw gerealiseerd. Duurzame en innovatieve oplossingen staan bij Galvano Hengelo voorop. Binnen de organisatie zie je de precisie, kwaliteit en de doordachte logistiek van het maakproces overal in terug. Onder andere in de innovatieve energiemaatregelen zoals warmtewisselaars, geavanceerde push-pull afzuigsystemen, LED verlichting en waterrecycling.

Innovatie op de agenda

Het ontwikkelen van innovatieve processen staat hoog op de agenda. Een eigen laboratorium voor procesontwikkeling en procesbewaking is hier het levende bewijs van. Continu bezig blijven met de kwaliteit van het proces geeft de ambitieuze houding en het onderscheidend vermogen van Galvano Hengelo weer. Door gebruik te maken van diverse subsidieregelingen wordt het maximale resultaat behaald.

 

Twentse Innovatievoucher voor energiebesparing middels software

Galvano Hengelo beschikt over 5 PLC-gestuurde galvaniseerlijnen waarin de meeste processen volledig geautomatiseerd kunnen verlopen. Maar het kan altijd beter! Door gebruik te maken van nieuw te ontwikkelen software wil Galvano Hengelo meer grip en inzicht krijgen in de procesautomatisering. Een groot gedeelte van het proces is elektrolytisch. Stroomverbruik is dus één van de grootse kostenposten en daarmee één van de belangrijkste prestatie indicatoren om de efficiency te bepalen. De conclusie? Het kan efficiënter door slimmere software. De nieuw te ontwikkelen software gaat niet alleen de efficiëntieprestaties verbeteren, maar ook de kwaliteit van het eindproduct. Op dit moment worden er bij iedere nieuwe opdracht testbatches gemaakt om te controleren of het gewenst resultaat wordt behaald. De nieuwe software moet de testbatches gaan vervangen. Door het digitaal simuleren van de testbatches worden grondstoffen en elektriciteit bespaard. Door gebruik te maken van de Twentse Innovatievoucher kan externe software engineer aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe besturingssoftware en begeleiden bij het testen en implementeren.

Rol Subvention

De subsidiespecialisten van Subvention Industrie begeleiden Galvano Hengelo bij alle subsidievraagstukken: duurzame investeringsprojecten en innovatieve ontwikkelingsprojecten. Heb je vragen over dit project of wil je weten waar jouw subsidiekansen liggen? Neem dan contact op met Kathleen Bos via 053 – 434 85 12 of maak gebruik van het contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Kathleen

Ook interessant