Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Bij Theo Pouw Groep heerst de overtuiging dat bouwstoffen oneindig herbruikbaar zijn. Het bedrijf is toeleverancier voor de grond-, weg-, water- en betonbouw waarbij veel afvalstoffen worden gerecycled. De innovatie en duurzaamheidsinspanningen worden door de overheid beloond.

Reinigen van vervuilde grond in Eemshaven

Op diverse plekken in Nederland vindt grondsanering plaats. De Theo Pouw Groep neemt verontreinigde grond in en reinigt het extractief, thermisch, biologisch of via immobilisatie. Voor deze processen is vaak veel energie nodig. Tot op heden bleven hierbij grote hoeveelheden restwarmte over. Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen heeft fors geïnvesteerd in restwarmtebenutting en dat is beloond door de overheid.

Daarnaast wordt momenteel geïnvesteerd in een innovatieve zeefinstallatie die ervoor zorgt dat de gereinigde grond wordt gescheiden in diverse herbruikbare grondstoffen. Deze worden onder meer ingezet in de duurzame betoncentrale van de Theo Pouw Groep.

Hergebruik van afvalstoffen in recyclebeton

Met de in 2018 geopende duurzame betoncentrale in Groningen en Almere werkt de Theo Pouw Groep nu al met minimaal 30% gerecycled materiaal. Directeur Alexander Pouw: ‘Ik durf te stellen dat wij in 2030 ons beton van honderd procent gerecycled materiaal kunnen voorzien.’

Oud beton wordt verwerkt tot een hoogwaardige grind- en zandvervanger door middel van zeven, wassen en breken. Dit vanuit de overtuiging dat het hergebruik van grondstoffen beter is voor mens en milieu, dan het alsmaar opnieuw produceren van primaire grondstoffen.

Duurzaamheid in de industrie geen vanzelfsprekendheid

Het uitstoten van CO2 is onvermijdelijk, maar de Theo Pouw Groep ziet het als missie de uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Zij doen dit onder andere door te investeren in milieuvriendelijk materieel en in maatregelen om de uitstoot in het productieproces zo veel mogelijk te beperken. Ook doet het bedrijf onderzoek naar het verkleinen van de ecologische footprint van eigen producten en het recyclen van afvalstoffen om deze opnieuw in te zetten als grondstoffen.

Innovatief en duurzaam sinds 1981

De Theo Pouw Groep richt zich met maatschappelijk verantwoord ondernemen op toekomstige generaties. Dit betekent een continue zoektocht naar manieren om de CO2-uitstoot te verminderen en grondstoffen her te gebruiken. Recycling zit sinds de start van de Theo Pouw Groep in het DNA van het bedrijf.

De Theo Pouw Groep besteedt veel tijd en geld aan bovengenoemde verduurzamingen. De overheid ondersteunt dit met diverse subsidieregelingen.

Bekijk de impressievideo hieronder over de duurzame innovaties die we samen met Theo Pouw hebben gerealiseerd.

Subsidie voor jouw investering?

Wil jij weten wat de subsidiemogelijkheden voor jouw investering of bedrijf zijn? Onze subsidiespecialisten hebben naast recycling en energiebesparing ook veel ervaring met investerings- en innovatiesubsidies in de kunststof- en voedingsmiddelenindustrie. Neem vrijblijvend contact op met Maarten Wassing via 038 – 853 13 85 of m.wassing@subvention.nl.

 

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Maarten

Ook interessant