Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Kom in contact met ons

Krachtig subsidieadvies

Een drinkfles gemaakt van planten?! Het kan met suikerriet. Na het oogsten wordt er suiker van gemaakt en de reststroom leent zich goed voor het maken van plantaardig bioplastic. Zo ontstaat een klimaatpositieve BE O Bottle.

Subsidie voor innovatie in productontwikkeling

BE O staat voor be organic. Hollarts Plastic Group is de producent van de BE O Bottle. De drinkfles wordt geproduceerd in Didam en is een echte Nederlandse ontwikkeling.

Maarten Wassing, subsidieadviseur bij Subvention, bekeek de subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling van het plantaardige plastic voor de fles en verzorgde met succes het subsidietraject voor de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). De WBSO vergoedt een deel van de (loon)kosten en uitgaven van de R&D-werkzaamheden.

BE O Bottle klimaatpositief

Wat de BE O bottle bijzonder maakt, is dat hij van planten in plaats van olie is gemaakt. De fles is gemaakt van suikerriet, een plant die snel veel CO2 opneemt. Meer zelfs dan er in het gehele productie- en transportproces wordt uitgestoten! Dat maakt de BE O Bottle klimaatpositief.

Daarnaast draagt de BE O Bottle bij aan een circulaire economie. Hollarts Plastic Group B.V. gebruikt namelijk een reststroom voor het vervaardigen van het materiaal en de fles is 100% recyclebaar. Ook wordt voor iedere verkochte BE O Bottle een boom geplant door Trees for the Future. Op deze manier reduceert de gebruiker van de fles nog meer zijn impact op het klimaat.

Bijkomende voordelen van het gebruik van plantaardig materiaal, is dat de waterfles vrij is van BPA en andere schadelijke stoffen en dat deze geen plastic geur en smaak afgeeft.

BE O Bottle schoolvoorbeeld voor MVO

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, hebben wij alle collega’s een BE O Bottle cadeau gedaan; een handige fles voor iedere situatie inclusief thuiswerken, een duurzaam en innovatief product én ook nog eens ontwikkeld door een klant met behulp van subsidieadvies van Subvention.

Op deze manier dragen we bij aan een duurzame circulaire toekomst. We waren al enthousiast over de fles, maar nu is de cirkel echt rond. Of moeten we zeggen circulair?

Benieuwd naar jouw subsidie- of financieringsmogelijkheden?

Meer weten over Hollarts Plastic Group, de BE O Bottle of de subsidiemogelijkheden voor jouw bedrijf? Subvention heeft veel ervaring in zowel innovatie- als investeringsprojecten in de maakindustrie. Neem vrijblijvend contact op met Maarten Wassing via 038 – 853 13 85 of gebruik ons contactformulier.

Deel deze pagina op:
Stel je vraag aan Maarten

Ook interessant